© Joris Herregods

Boekenbergpark krijgt culturele ontmoetingsplaats

Middenin het Boekenbergpark beleefde het horecapaviljoen bankroet na bankroet. Tot Didi Yordanova samen met haar zakenpartners met @The Park voor een ander concept kozen. De plek groeit stilaan uit tot het kleine culturele centrum van Deurne-Zuid.

DOMINIQUE PIEDFORT

Eind oktober was Stijn Meuris er nog te gast voor een try-out van zijn voorstelling Tirade. En afgelopen dinsdagavond vond de eerste editie plaats van boekenclub@ThePark, voorgezeten door schrijfsters Jelle Van Riet en Ingrid Vander Veken. De leden van deze club bespraken de bestseller Het Smelt van Lize Spit die nu zondag te gast is @The Park. Vanwaar deze organisaties in een zaak die een kruising lijkt tussen een fitnesscentrum en een parkcafé?

“Wij kwamen hier terecht na de sluiting van fitnesscentrum CenterCourt in Borgerhout, waarvan mijn man eigenaar was”, vertelt Didi. “Ik was daar personal trainer. Jelle en Ingrid behoorden tot mijn klanten. Zij verhuisden mee naar hier toen we in deze zaak een zaal huurden. Uiteindelijk namen we de zaak over, maar het horeca-karakter moest van de stad Antwerpen behouden blijven. Aan een restaurant dachten we niet, we wilden iets anders doen in het cafégedeelte. Het begon met een praatavond over boeken met Jelle en Ingrid. In de zomer kwamen daar wat concerten bij. Zo trad buurtbewoner Jokke Scheurs hier op. Of er was een avond met klassieke muziek en een bluesoptreden.”

Renovatie van pagode

Die evenementen werden erg goed ontvangen. Didi Yordanova zag het meteen wat groter. “Ondertussen zijn er banden aangehaald met het CC Deurne en met de bib Arena. Zo wordt het park dit weekend ingepalmd door het festival Deurne Wintert met vuurkunstenaars en een sprookjesvertelling. Zondag is er het interview met Jelle en Lize Spit. Daar gaan we volgend jaar mee door.”

Op de agenda staan alvast de namen van Gerda Dendooven op 7 maart en Jeroen Olyslaegers op 23 mei.

Het interview met Lize Spit vindt zondag plaats om 15u, wel reserveren via bib.arena@stad.antwerpen.be . Meer info op www.the-park.be.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio