© Patrick De Roo

Uitbater befaamd wafelhuis Désiré de Lille stopt ermee

Marc Stoffels, kleinzoon van oprichter Désiré Smidts en zaakvoerder van de bekende tearoom, geeft de fakkel door. De zaak blijft wel nog voortbestaan.

Rebecca Van Remoortere

De tearoom van Désiré de Lille in de Schrijnwerkersstraat in de Wilde Zee mag tot een van de bekendste huizen van Antwerpen gerekend worden. Elke Antwerpenaar heeft er ongetwijfeld al genoten van een versgebakken wafel, pannenkoek of Lacquemant.

Marc Stoffels (75) staat er tot op de dag van vandaag zelf achter de gietijzeren wafelijzers die zijn eigen grootvader ook nog gebruikte. Na een jarenlange carrière in de zaak van grootvader Désiré Smidts is Marc nu klaar voor zijn welverdiende pensioen. Daarom verkoopt hij de zaak die hem na aan het hart ligt. Voor de klanten zou er echter niets veranderen. De zaak zou zijn succesvolle formule gewoon behouden. Over wie de zaak zal overnemen, zijn nog geen details bekend.

Ontstaan in 1903

Het was Désiré Smidts die de basis legde voor Désiré de Lille in 1903. Hij leerde zijn vak bij banketbakkerij Lacquemant in het Noord-Franse Lille. Toen hij op het idee kwam om een dunne wafel doormidden te snijden en te vullen met stroop, was zijn broodje - of wafel - gebakken. Hij doopte zijn uitvinding Lacquemant, naar zijn werkgever. Daarop gaf hij zijn ontslag bij die werkgever en veroverde hij smullend Antwerpen en bij uitbreiding Vlaanderen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio