Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© WAS

Basketbaleuromillions league Port of Antwerp Giants - Bergen (zaterdag 20.30u)

Giants wil einde maken aan negatieve reeks

Port of Antwerp Giants begint vanavond als coleider aan een belangrijke maand. Zowel in de EuroMillions League, de Beker van België als in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup wil de havenploeg 2016 succesvol eindigen. “Vanavond moeten we winnen van Bergen”, zegt aanvoerder Christophe Beghin.

cpm

Zeven wedstrijden in drie competities werkt Port of Antwerp Giants in december af. Drie in de EuroMillions League, de halve finale van de Beker van België (heen- en terug) en twee wedstrijden in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. Vooral de competitie en de Beker staan met stip genoteerd bij de selectie van coach Roel Moors. Na een nul op drie en vooral het pijnlijke verlies vorige week in de regionale derby bij Kangoeroes Willebroek wil Port of Antwerp Giants vanavond een mindere periode doorspoelen.

“Bij Kangoeroes Willebroek was het inderdaad slecht”, zegt Christophe Beghin. “We acteerden te individueel en kenden een offday. Dat kan gebeuren, maar het mag geen vervolg krijgen. Tegen Bergen en voor de eigen fans moeten we vanavond dan ook collectief reageren.”

De 36-jarige aanvoerder van de Giants is met zijn ervaring in eerste instantie vooral belangrijk naast het parket. “De jonge kerels vertrouwen inpompen en klaar zijn als coach Roel me nodig heeft om Gavin Ware wat rust te geven. Daar moet ik op focussen.”

De selectie van coach Roel Moors is na een drukke periode en op Ryan Anderson na fit. Yoeri Schoepen sukkelt met de rug, maar geraakt speelklaar. Coach Roel Moors kon voor het eerst sinds het begin van de campagne nog eens volledige midweek trainen en recuperatie inlassen. De revalidatie (beide knieën) van Ryan Anderson verloopt volgens schema. “Ik hoop over twee weken te kunnen spelen”, zei de Amerikaanse power forward. De medische en sportieve staf wil geen risico’s nemen, zodat Anderson waarschijnlijk begin januari opnieuw op het parket verschijnt.

Kalenderaanpassingen

Port of Antwerp Giants voerde enkele kalenderaanpassingen door. De wedstrijd op tweede kerstdag (26 december) tegen Luik vat in de Lotto Arena reeds om 17.00u aan. De partij van de 16de speeldag op Brussels is verplaatst van vrijdag 27 naar zondag 29 januari (15.00u). De Giants keren donderdag 26 januari pas laat terug van het Slovaakse Prievidza in het kader van de FIBA Europe Cup.