Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse Bdiegem - Sint-Lenaarts (zondag 14.30u)

Kopzorgen voor coach Karel Meseure voor zware verplaatsing naar Diegem: Sint-Lenaarts mist mogelijk vier basispionnen

Kopzorgen voor Karel Meseure. Voor de verplaatsing van zondag naar Diegem moet de coach van Sint-Lenaarts het allicht stellen zonder vijf van zijn basisspelers. De geblesseerden Miles Vissers en Kjell Ven zijn al zeker onbeschikbaar, net als de geschorste Nick Van Der Zyp. Het aantreden van Ben Van Den Brand is nog heel twijfelachtig.

wp

De verplaatsing naar Diegem, dat knap derde staat, was sowieso al een lastige opgave voor de Eesterploeg. En die opdracht werd er deze week dus zeker niet makkelijker op. “Dat mag je wel zeggen”, zegt coach Karel Meseure. “Als ook Ben Van Den Brand effectief moet afhaken, zou het de eerste keer zijn dat we zo gehavend aan een wedstrijd moeten beginnen. Dat is een serieuze aderlating, maar ook geen ramp. De vervangers staan klaar. De jongeren hebben het dit seizoen al goed gedaan en dat zal zondag niet anders zijn. Ik heb er nog altijd het volste vertrouwen in. Zondag komt Marc Geeve ook nog bij de kern. Misschien kan dat vooraan voor meer efficiëntie zorgen, want op dat vlak durft het nog wel eens mislopen.”

Meseure verwacht dat Diegem voor eigen volk toch zal proberen om voor de winst te gaan. Bij een zege naderen de Vlaams-Brabanders tot op twee punten van Sint-Lenaarts. “We moeten op onze hoede zijn. Diegem heeft toch al voor enkele, stevige uitschieters gezorgd. Maar kom, we hebben nog altijd meer één keer verloren op verplaatsing (in Leopoldsburg, red.). We gaan onze ambities niet veranderen en gaan voor de zege.”

Herfsttitel

Bij een driepunter in Diegem pakt Sint-Lenaarts zelfs de herfsttitel. Altijd mooi meegenomen, al hecht Meseure totaal geen waarde aan een mogelijke eerste succesje. “Daar hebben we niets aan. Pas in januari en februari wordt de competitie in een definitieve plooi gelegd. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop bekijken we gewoon van match tot match. Als we de herfsttitel pakken, is dat leuk. Is dat niet het geval, dan is dat ook maar zo.”