Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse B - Senne VerbertHoutvenne

“Knap wat Bart Deelkens nog kan opbrengen”

Na de winst tegen Vosselaar heeft Houtvenne zich op een knappe vierde plaats in het klassement genesteld. Bovendien is het, op Turnhout en City Pirates na, de meest productieve ploeg van de reeks. Vandaag wacht een nieuwe uitdaging op het veld van Leopoldsburg.

jos

De 22-jarige Senne Verbert is een van de jongeren bij Houtvenne, die ook al de weg naar het doel vond. “Ik ben tevreden over mijn seizoen tot op heden”, zegt Verbert. “Ik miste slechts één wedstrijd, door een enkelblessure. Tegen Betekom en Racing Mechelen wist ik zelfs te scoren. Dat zijn misschien niet de sterkste ploegen, maar je moet de bal toch maar tegen het net krijgen. Met twee assists had ik tegen Turnhout ook mijn aandeel in dat verdiend gelijkspel.”

Verbert heeft op die manier een basisplaats afgedwongen. “Daar werk ik elke week op training hard voor. Ik kijk op naar iemand als Bart Deelkens. Onze doelman is een leider. Het is knap dat iemand met zo’n carrière dit nog allemaal kan opbrengen.”

“Leopoldsburg wordt een te duchten tegenstrever. Ze pakten recent nog vier op zes en willen zich uit de gevarenzone hijsen. Ik weet weinig van de ploeg, alleen dat Kenny Geudens er nog actief was. Na Leopoldsburg wachten ons nog drie thuiswedstrijden voor de winterstop, tegen Eppegem, Diegem en de uitgestelde match tegen Esperanza Pelt. Voetjes op de grond houden en geen te hoge doelen stellen is de boodschap”, besluit Verbert.