Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal3de amateurklasse BKFC Turnhout - VV Vosselaar (zaterdag 19.30u) - Hulptrainer Filip Pelckmans koestert geen wrok tegen zijn ex-club Vosselaar

“Ik ben niet rancuneus”

Van maart tot december van vorig jaar was Filip Pelckmans hoofdtrainer van Vosselaar. Dit seizoen is hij T2 bij KFC Turnhout. “Ik heb geen revanchegevoelens ten opzichte van Vosselaar”, benadrukt Pelckmans.

bart d’haene

Iets minder dan een jaar geleden kreeg Filip Pelckmans zijn C4 als hoofdtrainer bij Vosselaar.

“Toch ben ik niet rancuneus. Ik ben niet met een slecht gevoel vertrokken. Nadat Vosselaar het behoud afdwong, was ik de eerste om de voorzitter van Vosselaar geluk te wensen en met de huidige T2 van Vosselaar en de keeperstrainer heb ik nog bijna wekelijks contact”, legt de Turnhoutenaar uit.

Etentje bij winst

Pelckmans had geen moeite met de stap terug naar het assistentschap. “Ik ben nog maar 31 jaar en het klikt goed met trainer Tom Moons. Samen met Stef Goossens en de trainer van de beloften Gert Van Reusel zullen we in geval van een overwinning onze portefeuille moeten aanspreken voor een etentje voor de spelersgroep en technische staf. Voor ons is deze derby een speciale wedstrijd omdat we vorig seizoen aan de slag waren bij Vosselaar, een derby is altijd iets om naar uit te kijken.”

Bij Vosselaar lopen een resem spelers met een verleden bij KV Turnhout rond. “De broers Maarten en Jan Blondeel, Yannick Defossez en David Eyeland. Idem dito voor enkele beloften van Vosselaar. De huidige spelersgroep van Vosselaar onderging in het tussenseizoen niet veel wijzigingen. Nick Lauryssen en Dion Watson zijn nieuwkomers. Maarten Blondeel en Nico Van Der Linden kwamen vorig seizoen tijdens de winterstop bij Vosselaar terecht.”

Match van het jaar

Pelckmans kan Tom Moons ongetwijfeld briefen over de kwaliteiten van Vosselaar.

“Tom kent de ploeg ook heel goed. Maar ik kan hem misschien op bepaalde sterktes en zwakheden wijzen. Het wordt geen eenvoudige opdracht. Ook al lieten we op eigen veld nauwelijks punten liggen. De spelers zijn zich bewust van de inzet van deze derby. Voor Vosselaar is dit ongetwijfeld de wedstrijd van het jaar. Ik kan het weten, want ik zat vorig seizoen in het andere kamp”, is Filip Pelckmans op zijn hoede.

“Niet dat we onszelf extra druk opleggen. We moeten verder gaan op het elan van de laatste weken. In september kenden we even een dipje. Dat had te maken met de zware bekercampagne. Nu hebben we weinig last van blessures en vallen we terug op veel automatismen. We zijn in ieder geval niet bezig met de titel.”