Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Pieter Engelen mist derby door polsbreuk: “Mijn hart zal bloeden”

Eén week na de uitnederlaag bij Houtvenne maakt Vosselaar zich op voor de absolute clash met KFC Turnhout. Dat gebeurt zonder Pieter Engelen, die door een polsbreuk de derby aan zijn neus ziet voorbijgaan.

kugu

Engelen kreeg eerder op de week het harde verdict te horen. Een gecompliceerde breuk houdt hem zeker tot aan de winterstop aan de zijlijn. En dat is behoorlijk balen voor een voetbaldier van zijn kaliber. “Ik denk dat iedereen in Turnhout en Vosselaar deze match wil spelen”, zegt Engelen. “Het is een wedstrijd met heel veel beleving. Dit zijn de afspraken die je in het begin van het seizoen extra aankruist in je agenda. Maar helaas wordt het niets voor mij. Ik kan geen risico nemen met deze breuk. Het zal sowieso al een langer genezingsproces worden door de complicatie. Mijn hart zal bloeden, maar ik zal de grootste supporter zijn.”

Vosselaar verschijnt in Turnhout als underdog aan de aftrap, maar dat is een rol die de blauwhemden best wel ligt. “Wij wonnen nog niet op verplaatsing en Turnhout zette recent een zestien op achttien neer. Dat zijn fraaie cijfers, maar aan zo’n reeks komt ook een einde. We moeten maar hopen dat wij daarvoor kunnen zorgen.”

Vosselaar kan bovendien een opkikker best gebruiken. Wil de ploeg straks zorgeloos de benen onder de feesttafel schuiven, dan moet er de komende matchen nog geoogst worden. En dan zijn de volgende thuiswedstrijden tegen Leopoldsburg en Eppegem misschien zelfs belangrijker? “Iedere afspraak is van tel voor ons. We kenden dit seizoen te veel ups en downs. Dat vertaalt zich ook in de rangschikking. Nog wat oogsten voor Nieuwjaar zou inderdaad voor rust zorgen.”