Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste amateurklasse - Nicky HayenASV Geel

“Hopelijk zit bekermatch niet meer in de benen”

Zelfs Francky Dury, de succestrainer van Zulte Waregem, was woensdag onder de indruk van de prestatie van ASV Geel. “Tegen Heist wordt het ongetwijfeld weer een andere wedstrijd”, beseft Geeltrainer Nicky Hayen.

bdh

Vergeet het knappe bekerparcours! Niet dat ASV Geel die sterke wedstrijd tegen Zulte Waregem in de achtste finale van de Beker van België niet meeneemt naar het competitieduel tegen Heist. “Maar ik vrees vooral voor de 120 minuten die veel spelers in de benen hebben”, zucht trainer Nicky Hayen.

“Het is in ieder geval kort dag. We hadden nauwelijks tijd om te recupereren. Ik reken erop dat mijn spelers de lijn van die bekerwedstrijd kunnen doortrekken en we dominant kunnen voetballen. Ik heb met heel veel plezier vastgesteld dat we met een groot hart en veel vertrouwen hebben gespeeld tegen de leider uit de Jupiler Pro League. Ik was erg tevreden over de manier waarop enkele spelers prima invielen.”

Invallers Ahmet Karadayi en Aboubakary Koita gaven inderdaad hun visitekaartje af.

“Ik ben in ieder geval bijzonder fier op mijn spelersgroep. We deden het prima tegen de geoliede machine die Zulte Waregem is. Het is een ploeg waarin veel beweging en diepgang zit en waarin de posities prima worden overgenomen. Als je de namen van de bankzitters op het wedstrijdblad bij Zulte Waregem zag, wist je genoeg. Mijn spelers stonden met de juiste mentaliteit op het veld. Hopelijk laten ze die mentaliteit tegen Heist opnieuw zien”, zet Hayen iedereen op scherp.

Al zag de Geelse trainer ook enkele minpunten. “Zelfs na de 1-0 voorsprong waren we iets te passief in balbezit en speelden we te weinig ons eigen spel. Misschien dat enkele bevroren stroken op het veld ons parten hebben gespeeld.”

Kritiek op arbitrage

Hayen moet ook nog iets kwijt over de arbitrage. “Weet je dat ik dit seizoen op ons niveau van de hoogste amateurklasse tot op heden geen woord gezegd heb over de arbitrage. In deze fase van de bekercompetitie kregen we een scheidsrechter op het niveau van de Jupiler Pro League en waren heel wat spelfases voor discussie vatbaar. Zulte Waregem had die foutjes van de scheidsrechter niet nodig (cynisch) en mijn spelers wonden er zich terecht over op”, aldus Nicky Hayen.