Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© BELGA

VeldrijdenbeloftenSuperprestige Francorchamps

Seppe Rombouts hoopt op eerste toptienplaats n A-cross: “Parcours ligt me als gegoten”

In 2015 kroonde Seppe Rombouts zich als tweedejaarsjunior tot laureaat in de oerlastige cross van Francorchamps. Meedoen voor winst als neobelofte zit er vandaag allicht niet in, maar de Wuustwezelnaar hoopt wel op een toptienplaats.

kle

“Van alle veldritten is Francorchamps samen met de Koppenberg de wedstrijd die mij het beste ligt”, vindt de renner van Balen BC. “Zware veldritten waarin er flink geklommen moet worden zijn helemaal mijn ding. Zeker als het dan ook nog eens geregend heeft en er veel gelopen moet worden. Modder moet er in de buurt van Spa wellicht niet verwacht worden, maar er zijn genoeg hoogtemeters om op die manier het verschil te kunnen maken. Vorig jaar stonden bij de juniores nagenoeg alle toppers aan de start, maar toch kon ik solo de zege pakken. Zo’n vaart zal het dit keer niet lopen, maar ik ga wel voluit voor mijn eerste toptienplaats in een A-cross. Op de Koppenberg was ik er heel dicht bij, maar strandde ik uiteindelijk op een elfde plaats. In Gavere moest ik het in de sprint afleggen, zodat ik pas twaalfde werd. In Francorchamps is de aankomst bergop en heb ik dat probleem niet. Het zal er vooral op aankomen om mijn wedstrijd goed in te delen. Ik start niet vooraan, maar een groot probleem is dat in principe niet. In de eerste honderden meters kan je vrij gemakkelijk opschuiven. Ik moet er enkel voor opletten dat ik niet over mijn toeren ga, want dat betaal je altijd cash op zo’n parcours. Mijn strategie zal er in bestaan om geleidelijk aan op te schuiven, zonder te bruuskeren. Het kan van groot belang zijn in een goed groepje terecht te komen, zodat je er niet alleen voor staat. Ik zie het alleszins best zitten, mijn conditie gaat alsmaar in stijgende lijn.”

Spaanse stage

Om die conditie nog te verbeteren, verbleef de Wuustwezelnaar deze week met zijn ploeg op stage in Spanje. “Het was de bedoeling om in ideale omstandigheden te trainen voor wat ons de komende weken te wachten staat. Dat viel echter tegen, want de regen viel met bakken uit de lucht. We hebben wel veel bergop getraind, zodat ik het nodige klimritme kon opdoen. Ik denk dat ik er klaar voor ben. Zondagavond vertrek ik al opnieuw naar Spanje, waar we opnieuw een week hard zullen trainen. Enkel als het weer zo slecht zou blijven als de voorbije week, kunnen de plannen nog veranderen. Maar daar ga ik niet van uit.”