Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal2de amateurklasse Bgrimbergen - cappellen (zondag 14.30u)

Maxim Deckers hoopt bij afwezigheid van enkele basisspelers op speelkansen: “Ik wil tonen dat ik in de basis thuishoor”

De zege tegen Tienen heeft zijn uitwerking op het Cappelse moreel niet gemist. “Zo’n driepunter smaakt naar meer. We trekken met vertrouwen naar Grimbergen”, zegt Maxim Deckers.

en

De hele Cappelse kern is er zich van bewust dat de winst van vorige zondag weinig zoden aan de dijk brengt als er morgen in Grimbergen geen vervolg aan gegeven wordt. “Vooral omdat er voor de winterstop nog twee loodzware thuiswedstrijden op het programma staan”, weet Deckers.

“Tegen Berchem en Bocholt zullen we het onderste uit de kan moeten halen om iets te oogsten. Daarom is het van belang dat we morgen de zege pakken. Het zou ons niet alleen een goed gevoel geven, maar het bezorgt ons ook wat ademruimte om de komende extra zware opdrachten tegemoet te zien.”

Polyvalentie

Door de onbeschikbaarheid van een drietal basispionnen krijgen enkele bankzitters de kans om zich tegen Grimbergen te bewijzen.

“Een brede kern heeft zijn voordelen, maar het is niet plezant voor de jongens die naast de selectie vallen”, zegt Deckers.

“Zo gaat het nu eenmaal in het voetbal. Het is morgen aan de invallers om te tonen dat ze in de basisploeg thuishoren. Ik hoop in elk geval nog eens mijn kans te krijgen. Bij de speelminuten die ik de laatste weken kreeg, heb ik gebracht wat er van me verwacht werd. De ene keer als linksachter, een volgende keer op het middenveld. Mijn polyvalentie is daarbij een grote troef, maar speelt soms ook in mijn nadeel als de volledige kern beschikbaar is.”

“We zullen het als ploeg moeten doen. Vorige zondag konden we voor de tweede keer dit seizoen de nul houden en dat is op zijn minst voor herhaling vatbaar. Offensief beschikken we over voldoende kwaliteit om kansen te creëren. Hopelijk slagen we erin onze doelgerichtheid nog wat op te krikken. Mooi hoeft het voor mij niet te zijn. Als het maar efficiënt is.”