Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

DuatlonWinterduatlon Wuustwezel

Vijfvoudig winnaar Geert Lauryssen moet wellicht afhaken met blessure

Zondag staat in Wuustwezel de jaarlijkse winterduatlon (4 km lopen, 22 km fietsen, 2 km lopen) op het programma. Vijf jaar op een rij was Geert Lauryssen de beste, maar dit jaar krijgen we wellicht een nieuwe winnaar. De triatleet uit Sint-Lenaarts is namelijk twijfelachtig met een blessure.

basp

Als ex-motorcrosser voelt Lauryssen zich altijd in zijn sas op het behoorlijk zware parcours in Sterbos. De laatste jaren was hij er de te kloppen man. “De laatste vijf jaar heb ik er gewonnen, en het jaar daarvoor was ik tweede. Maar vorige maandag ben ik geblesseerd geraakt door iets op te tillen in mijn huis. De vraag is of ik wel kan starten. Ik heb al serieus gevloekt op mezelf. Ergens hoop ik nog om toch te kunnen starten, maar dan moet de blessure nog wel verbeteren tegen zondag. Het zal in ieder geval nipt worden.”

De poulain van trainer Marc Herremans won twee weken geleden nog de winterduatlon in Lichtaart na een mooi duel met Kesselnaar Mathias Cloostermans (zondag nog winnaar in de winterduatlon van Wommelgem, red.). “Ik had niet gedacht dat ik daar al zou winnen, omdat ik nog maar net terug aan het trainen was. Cloostermans kwam terug aansluiten tijdens het mountainbiken, maar ik wist dat ik de beter loper was. Dat gaf wel een zalig gevoel.”

Er zullen zondag in Wuustwezel 105 duatleten en 32 duo’s aantreden. ‘s Ochtends kunnen sportievelingen al deelnemen aan de Pannenkoekenjogging (afstanden tussen 5 km en 15 km).