Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal1ste amateurklasseBeerschot Wilrijk - Hasselt (zaterdag 20.00u) - Jaric Schaessens legt focus volledig op het voetbal

“Dat ik aanvoerder ben van Beerschot, daar ben ik fier op”

Beerschot Wilrijk ontvangt vanavond Sporting Hasselt, in wat de laatste thuiswedstrijd van 2016 op het Kiel wordt. Uitgerekend de Limburgers smeerden Beerschot Wilrijk vorig seizoen de eerste thuisnederlaag uit het bestaan van de fusieclub aan.

hugo Fret

Aanvoerder Jaric Schaessens herinnert zich die wedstrijd nog levendig. “Ik startte die avond in de basis”, vertelt Schaessens. “We voetbalden vrij sterk en waren duidelijk de betere ploeg, maar maakten onze kansen niet af. Zo kregen we bij een van de schaarse tegenaanvallen van Hasselt onverwacht het deksel op de neus en konden we onze eerste thuisnederlaag inschrijven. De jongens die overbleven van vorig seizoen zullen zich dat allemaal wel herinneren, maar er werd deze week nog geen woord over gezegd in de kleedkamer. Mogelijk gebeurt dat nog kort voor de aftrap als extra motivatie.”

“Maar goed, wie de tegenstrever ook is, Beerschot Wilrijk gaat altijd en overal voor de overwinning. Ook al beschikt Hasselt over ervaren spelers als Anthony Di Lallo en Ibrahima Sidibe, die in 2011-2012 een half seizoen voor Beerschot AC speelde, we willen in de laatste thuiswedstrijd van 2016 de drie punten op het Kiel houden.”

Je komt dit jaar blijkbaar volledig tot ontplooiing. Heb je daar een verklaring voor?

Jaric Schaessens: “Vorig seizoen ben ik wat aan het sukkelen geweest, maar ik ben steeds in mezelf blijven geloven. Met de steun van ouders en de goede raad van mijn vader en nonkel (Marc Schaessens, red.) ben ik begin 2016 op mijn eentje gaan bijtrainen. Ook tijdens het voorbije tussenseizoen ben ik dat blijven doen. Dat harde werk heeft geloond.”

Je werd zelfs aanvoerder.

“Ik krijg het volste vertrouwen van de trainer en mijn ploegmakkers. Ik ben fier dat ik aanvoerder mag zijn, hoewel alles in groep wordt geregeld. Ik sta in voor de communicatie tussen technische staf en spelers, maar word daarbij geholpen door Hernan Losada. Van de ervaren jongens zoals Hernan, Kevin Geudens, Bjorn Ruytinx, Kenny Thompson en Arjan Swinkels leer ik trouwens zowel op als naast het veld erg veel bij. Vorig jaar had ik nog een job tijdens de voormiddag, maar nu ligt de focus enkel en alleen op het voetbal. We trainen nu vaak achtmaal per week. Dan is het nodig dat ik genoeg rust en verzorging kan nemen. Ik voel dat ik op die manier progressie maak. Mijn doel is dan ook om samen met de club verder stappen te zetten.”

Jullie hebben nu zeven punten voorsprong op Dessel. Wordt daarover gepraat in de kleedkamer?

“Eigenlijk niet. Het is een leuke vaststelling, maar er resten ons nog twee wedstrijden in de heenronde, een volledige terugronde en hopelijk de beslissende wedstrijden in de play-offs. Trouwens, na Hasselt moeten we weer tweemaal op rij buitenshuis aan de slag tegen respectievelijk Oudenaarde en Dessel Sport. We houden dus best beide voeten op de grond, want er kan nog veel gebeuren. We blijven de zaken liever match per match bekijken.”