Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal3de amateurklasse B - Yarrith Kwik CITY PIRATES

“Graag in top vijf voor Nieuwjaar”

Na twee monsterzeges op rij is het vertrouwen bij City Pirates weer groot. De Merksemnaren wisten door die zes op zes eindelijk ook wat op te rukken in de stand. “Maar we zullen moeten bevestigen”, zegt Yarrith Kwik.

stdr

“We behaalden twee mooie resultaten, maar je moet ook durven toe te geven dat het twee keer meezat”, zegt Kwik. “Zowel tegen RC Mechelen als Diest pakte de tegenstander een rode kaart. Ik wil dan ook nog niet over een wauwgevoel spreken. We moeten nuchter blijven: tegen een ploeg als RC Mechelen winnen heel wat ploegen. Maar dan nog: we hebben de voorbije weken bewezen dat we het doel weten staan. We komen van ver terug. Er is al heel veel gezegd en geschreven over de mentaliteit binnen onze ploeg, maar we lijken eindelijk op de goede weg. Het vele praten heeft zeker geholpen, dat bewijzen die twee ruime zeges. Wat we nu echter niet mogen doen, is gaan achteroverleunen. We zijn er nog niet, aan deze zes op zes moeten we een vervolg breien.”

Daarvoor moeten Kwik en co dan wel voorbij Pelt te zien geraken. De Limburgers kennen een lastig seizoen en staan na een recente twee op twaalf onderin. Toch wil Kwik niet te hoog van de toren blazen. “Pelt blijft een goeie ploeg, het is vreemd dat ze in de rechterkolom staan. Voor ons is het dan ook simpel: als we meewillen met de rest van het peloton, moet er gewoon gewonnen worden. We zouden voor de winterstop toch graag in die top vijf willen staan. Lukt dat, dan kunnen we met een gerust gevoel het nieuwe jaar aanvatten.”