Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal2de amateurklasse Bberchem sport - duffel (zondag 15.00u)

Sportief manager Marc De Mulder kent dit seizoen hoogdagen met Berchem: “Het heeft voorlopig veel weg van ons kampioenenjaar”

Als het woord glunderen een gezicht nodig heeft, zou dat van Marc De Mulder de voorbije weken niet misstaan. Tien jaar na zijn aanstelling als sportief verantwoordelijke beleeft ‘zijn’ Berchem Sport hoogdagen. Waar schuilt het geheim achter de huidige welvaart? En is de Rooiploeg écht in staat om te promoveren?

skm

“Ik ben geen man van de statistieken”, waarschuwt De Mulder. “Maar voor een vergelijkbare start moeten we toch al terug naar het kampioenenjaar 2012 in vierde klasse. Dat begon nochtans met een slechte voorbereiding. De vergelijking met het huidige seizoen gaat zeker op. Na die vroege bekeruitschakeling en de moeizame opener tegen Tienen zat ook ik met heel wat vraagtekens.”

Maar sindsdien toonde Berchem zich bijna onklopbaar. Een pluim op de hoed voor het transferbeleid?

De Mulder:(lacht) Ik werkte nochtans even hard dan vorig seizoen. Nee, we maakten wel een belangrijke oefening. ‘Zonder Van Dessel hebben jullie maar een gewone ploeg’, hoorde ik overal. In onze zoektocht naar een type-Van Dessel zijn we uitgekomen bij Roy (Mauro, red.) en dat loopt goed, net als met de andere nieuwkomers. Normaal ben ik al tevreden als zestig procent van de transfers slaagt. Nu is alles er boenk op.”

Ook trainer Jonas De Roeck blijkt een schot in de roos.

“Ik zie ze hier allemaal nog de wenkbrauwen fronsen. Een jong trainerke die in zijn eerste seizoen degradeert, wat komt die hier zoeken? Wel, het was écht nodig om daar door te zien. Ik ging hem scouten zonder dat hij het wist en zag al snel: van alle 35 kandidaten was hij onze man. Ook Van Meir en Brys, trainers die graag met hem werkten, zeiden: Die keuze ga je je niet beklagen.”

Een goed begin is wel nog maar de helft. Is de ploeg echt in staat om te promoveren?

“Berchem moet niet, maar wil heel graag. Daar kan heel de club zich achter scharen, denk ik. Een kampioenschap kan veel kanten uit, maar tenzij we met veel geblesseerden krijgen af te rekenen, zie ik ons niet meer uit de top vier wegvallen. Weet je, de beste waardemeter zal straks zijn: wie vraagt zijn licentie aan voor eerste amateurklasse? Ik kan nu al zeggen dat wij die ook dit jaar zonder problemen zullen halen.”

En een nieuw stadion...

(onderbreekt) “Dat zou zowel sportief als commercieel enorme deuren openen. Door onze resultaten zie ik het aantal toeschouwers nu al elke week toenemen. Maar er zit nog meer potentieel in. Ik heb de laatste weken veel gepraat met supporters en ik heb gemerkt dat ze weer vertrouwen hebben in ons. Dat is misschien nog onze grootste vooruitgang. Daar kan zelfs een nederlaag zondag tegen Duffel niets aan veranderen. Maar laat ons toch maar winnen (lacht).”