Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal3de amateurklasse BBetekom - RC Mechelen (zon. 14.30u) - Aboubacar Gassama speelt bij “een mythische club”

“Iedereen in België kent Racing Mechelen”

Het verhaal van de 22-jarige verdediger Aboubacar Gassama is apart. De Senegalees ruilde in het tussenseizoen de beloften van de Franse eersteklasser Stade Rennes voor Racing Mechelen.

geert fierens

Hoe kwam jij in Mechelen terecht?

Bouba Gassama: “Bij Rennes was ik aanvoerder van de beloften. Het was Yassine Salmi, die hier in het begin van het seizoen hoofdtrainer was, die me in contact met deze club heeft gebracht.”

Had je geen spijt dat je in Rennes moest vertrekken?

“Ik kreeg geen kans in de A-kern, dat heeft me serieus ontgoocheld. Ook omdat de club me na aan het hart lag. Ik sloeg de bladzijde om en ben nu tevreden in Mechelen.”

En dat ondanks een laatste plaats?

“De essentie voor mij is: me concentreren op Racing Mechelen en alles geven. Racing is een mythische club, een club met geschiedenis in het Belgische voetbal. Door financiële problemen hebben ze een stapje moeten terugzetten, maar het blijft een club met traditie. Iedereen in België kent Racing Mechelen.”

Ooit hoop jij het shirt van Senegal te dragen?

“Daar denk ik wel eens aan, ja. Ik droom ervan om de kleuren van mijn land te mogen verdedigen. Ik ben geboren en opgegroeid in Frankrijk, maar mijn roots liggen in Senegal. Maar ik besef maar al te goed dat de weg nog lang is en dat ik daar nu nog niet aan toe ben.”