Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Basketbal1ste klasse (v) - Jana Raman Kangoeroes Willebroek

“Hebben niets te verliezen”

In de eerste klasse bij de vrouwen is er zaterdag de topper tussen leider Castors Braine en Kangoeroes Willebroek. “We hebben daar niets te verliezen”, zegt Jana Raman van de Rupelploeg.

cpm

Kampioen Castors Braine, dat dit seizoen nog niet met een volledige selectie kon aantreden, vult ook nu weer zijn favorietenrol in: het is nog ongeslagen en prijkt met 9 op 9 alleen aan de leiding. Niet de verwachte uitdagers als Namen of Waregem staan tweede, maar wel Kangoeroes Willebroek.

“Met een 8 op 9 hebben we een formidabele seizoenstart. Onze ambitie is om na de reguliere fase in de top vier te staan. Zo lang mogelijk meedraaien bij de eerste drie en we vullen deze ambitie dan ook in”, zegt Jana Raman.

De forward van Kangoeroes Willebroek is bezig aan een sterk seizoen en plaatste zich onlangs ook met de Belgian Cats voor het EK van 2017 in Tsjechië. “Het loopt momenteel zowel individueel als collectief schitterend. We trekken dan ook ontspannen naar Castors Braine en hebben daar eigenlijk niets te verliezen.”

Bij Castors Braine is onder meer de Antwerpse Antonia Delaere (ex-Kangoeroes Willebroek) aan de slag.

Mannen naar Aalstar

De elfde speeldag van de Euromillions League brengt voor de mannen van Kangoeroes Willebroek zaterdagavond een zware opdracht. De Rupelploeg trekt naar Aalst, waar het Okapi Aalstar van de Antwerpse coach Steve Ibens voor een warme ontvangst zal zorgen. Bij de Ajuinen zijn met Sinjoor Senne Geukens, de Amerikaan Vernon Taylor en Thomas De Thaey maar liefst drie ex-spelers van Kangoeroes Willebroek actief. “Okai Aalstar is de favoriet. Met 5 op 9 trekken we ontspannen naar daar. Niets moet, alles mag. Als outsider trachten te verrassen, is de boodschap”, zegt aanvoerder Randy Oveneke.