Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal3de amateurklasse B - Wannes Haemels Nijlen

“We staan opnieuw met onze beide voeten op de grond”

Voor Nijlen wordt het stilaan tijd dat het nog eens wint. Want na de recente 1 op 15 dreigt Nijlen opnieuw naar onder te moeten kijken.

givl

“Deze week hebben we de koppen nog eens bij elkaar gestoken”, begint Wannes Haemels. “Stilaan komen we in een negatieve spiraal terecht en dat mag niet. Maar het ergste was dat we vorige week verloren na een slechte match van ons. De andere wedstrijden die we verloren, speelden we goed mee en hadden we ook kunnen winnen. Maar tegen Leopoldsburg was het gewoon niet goed.”

Haemels panikeert nog niet. “We wisten allemaal dat we niet bovenin gingen blijven meedraaien, dus dat we een terugval zouden krijgen, was niet abnormaal. Die 1 op 15 zijn wel harde cijfers, maar ik herinner me dat we in tweede provinciale ooit eens een 1 op 18 hebben neergezet, dus we weten wat het is. We staan nu opnieuw met onze beide voeten op de grond.”

Eppegem

Tegenstander Eppegem is voor Haemels een grote onbekende.

“Ik weet waar Eppegem ligt, maar op voetbalvlak ken ik ze niet. Maar onze trainer heeft ze gescout en we zullen wel uitgelegd krijgen wat we moeten weten. We staan zes punten voor de degradatieplaatsen, best dat we daar iets rapen. Maar moeten we ook realistisch zijn. We staan nu achtste en als we daar op het einde van het seizoen ook nog staan, zou dat fantastisch zijn. Want alles wat meer dan het behoud is, blijft bonus.”