Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal3de amateurklasse A - harry van houteghemmariekerke

“Hopelijk brengt de winterstop soelaas"

Het zijn sportief donkere tijden voor Mariekerkevoorzitter Harry Van Houteghem. Zijn ploeg zakte na een 4 op 21 af naar de onderste regionen van de derde amateurklasse A. De preses hoopt snel op beterschap.

ydb

Een troosteloze twaalfde plaats met amper 13 op 39... Van Houteghem moet zich de intrede van zijn Mariekerke in het nationale voetbal wel anders hebben voorgesteld. Bovendien moest hij als voorzitter dit seizoen al van coach wisselen en liggen enkele transfers in de lappenmand. “Wakker liggen doe ik niet van voetbal, maar uiteraard houdt het me bezig”, vertelt Van Houteghem.

“Het seizoen is nog erg lang en panikeren doen we zeker niet. We hebben voldoende kwaliteit om ons te handhaven. Een degradatie zou een zeer spijtige zaak betekenen. Het jarenlange werk om nationaal voetbal te kunnen spelen, zou dan helemaal voor niets geweest zijn.”

Tolic werd na een 10 op 27 op straat gezet, maar Joosten doet met 3 op 12 allesbehalve beter. Dat Koen Carlier, in het seizoenbegin goed voor vier treffers, na een ziekte naar zijn beste vorm zoekt, komt Joosten erg ongelegen. “We hebben momenteel eigenlijk geen aanval”, is Van Houteghem hard. “Vergeet niet dat ook Melkert en Boujouh geblesseerd zijn. Ik kan alleen maar hopen dat ze snel terugkeren, zodat we na de winterstop op volle sterkte staan. Of er versterking komt? Alleen als zich een goede opportuniteit voordoet.”

“Ik kan wel zeggen dat Joosten de kans krijgt om hier iets neer te zetten. De cijfers liegen niet: de resultaten zijn momenteel niet beter dan onder Tolic. Iemand ontslaan is nooit prettig, maar niets doen was ook geen optie. We moeten gewoon hard verder werken. Hopelijk brengt de winterstop soelaas.”