Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal2de amateurklasse B - Jens De Paepe Rupel Boom

“We zijn die plaats in de top vijf waard”

Het gaat opnieuw de goeie kant op met Rupel Boom. Dankzij knappe overwinningen tegen Thes en tegen Hoogstraten staat de fusieclub weer vijfde. Zondag trekken de Steenbakkers naar Hades. “We verdienen het ook om op die vijfde plaats te staan”, zegt Jens De Paepe. “Tot dusver speelden we maar één echt slechte match, thuis tegen Bocholt. Al blijft dat ook gewoon een heel sterke ploeg, het is dus zeker niet onlogisch dat je daartegen verliest. Voor het overige was het altijd degelijk tot goed en soms heel sterk, zoals op Londerzeel, Thes en vorige zondag thuis tegen Hoogstraten. We zijn de evenknie van de andere topploegen.”

pni

Jammer toch dat jullie tegen Zwarte Leeuw, Tienen en Grimbergen punten lieten liggen?

“Dat zijn minder sterke ploegen, maar we haalden slechts 1 op 9 tegen hen. Op basis van het matchverloop hadden we daar altijd zes à zeven punten moeten pakken en dan hadden we nu gewoon mee op kop gestaan. Al zullen andere ploegen ook al wel matchen gehad hebben waarin ze recht hadden op meer. Dat hoort er gewoon bij.”

Sinds kort spelen jullie een 5-3-2. Hoe voel jij je daarbij?

“Voor mij is dat prima. Centraal zit het op deze manier goed dicht met Lodders, Vogels en mezelf. Spaenhoven en Van Den Driessche kunnen in dit systeem ook vaak oprukken. Daar zijn ze allebei heel sterk in en dan moet je dat wapen gebruiken. Ik ben benieuwd of we dat systeem gaan behouden eens Muñoz-Herrera terug is. Met hem naast Laureys in de spits liep het ook heel goed, maar toen speelden we in een 4-4-2. Het zijn net de vier matchen tussen het uitvallen van Muñoz en het spelen in een 5-3-2 die ons veel punten hebben gekost. Toen waren we echt aan het zoeken naar een efficiënte manier van spelen zonder echte targetman. Met Hades en Wijgmaal sluiten we de heenronde af met twee lastige opdrachten. 4 op 6 zou mooi zijn, al gaan we telkens wel voluit voor de zege.”