Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© smb

Voetbal 1ste amateurklasseKSK Heist - ASV Geel (zat. 20.00u) - Geboorte van dochter Roos kan papa Bart Webers alleen maar inspireren

“Onze dochter is bijna twee weken oud, daar kan geen overwinning tegenop”

Al negen seizoenen is de 32-jarige Bart Webers bij Heist een rots in de branding. De Limburger zal ook voor altijd verbonden blijven met de succesjaren van de club in tweede nationale. Naast een boegbeeld is hij ook een authentieke kerel. En tegenwoordig mag hij zichzelf ook papa noemen.

geert fierens

De geboorte van een dochter, het doet wat met een mens?

Bart Webers: “En of, dat kan ik echt met niks vergelijken. Ze is nu bijna twee weken oud. Daar kan een overwinning niet tegenop, hoor. Het is in één woord fantastisch. Wat ik ook heel leuk vond is dat de trainer vorige week in zijn bespreking voor de match er met een mooie foto de aandacht op trok. Ja, dit doet je wat. Ongetwijfeld. Tja, misschien ‘een schot in de roos’ als titel nemen. Dat zou nog eens leuk zijn (lacht).”

Hoe ervaar je dit seizoen eigenlijk?

“Het is mijn eerste jaar onder een andere trainer. Ik kende alleen nog maar Cis Bosschaerts sinds ik hier was. Nee, je moet me niet vragen om dingen te vergelijken. Daar doe ik niet aan mee. Ik ervaar deze competitie zeker als positief. Ik vind dat we over een meer dan degelijke groep beschikken. Het is een gretige kern waarin toch wel wat potentieel zit.”

Waar zie je Heist eindigen?

“Het is natuurlijk nog heel vroeg op het seizoen, maar het is wel zo dat nu het einde van de heenronde in zicht komt je daar al wel eens over kan praten. Voor de winterstop zijn er nog drie matchen en dan hoop ik toch op nog zes punten. Wat me wel opvalt, is dat in de subtop alles kort bij elkaar hangt. We wonnen tegen Virton en tegen Dessel en verloren nipt tegen autoritair leider Beerschot Wilrijk. Het onderstreept wat ik daarnet heb gezegd: er steekt kwaliteit in deze groep. Alleen moeten we misschien nog meer streven naar regelmaat.”