Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal2de amateurklasse A - Malick Gaye Bornem

“We zitten nog niet aan ons plafond”

Met achtereenvolgens een uitstap naar RC Gent en een thuismatch tegen leider Petegem mag Bornem de borst nat maken. Na de vier op zes van de jongste twee weken is het moreel wel opgekrikt.

pp

De Klein-Brabanders zijn zeker niet kansloos tegen het nummer zes uit het klassement. Tegen de toppers uit de reeks loopt het voor de Breevenploeg meestal een stuk vlotter dan tegen de mindere goden.

“Als we op Gent iets kunnen meepakken, zou dat mooi zijn”, zegt Malick Gaye. “We zijn geen spektakelploeg, maar moeten het van heel veel karakter en organisatie hebben. Dat is vorige week ook weer gebleken tegen Gullegem. Het collectief heeft het verschil gemaakt. Daarbij komt dat we conditioneel sterk staan. Vaak maken we het verschil in de slotfase. Op het moment dat de tegenstrever wat naar zijn tweede adem zoekt, gaan wij door.”

Na enkele mindere weken met een één op negen, deed de overwinning van vorige week in elk geval deugd, ook al was die zege er niet meteen met het mooiste voetbal gekomen.

“De partij tegen Gullegem was niet de meest aangename wedstrijd om te zien, denk ik. Onze beste wedstrijd blijft die op Temse. Als we dat niveau vaker kunnen halen, gaan we nog een mooi vervolg aan het seizoen kunnen breien. Dat moet kunnen want we zitten nog niet aan ons plafond. Maar het belangrijkste was inderdaad dat we weer wonnen.”