Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

VOETBAL2de amateurklasse B - MORAD GLOUBFC Duffel

“Op het Rooi is het nooit een pretje”

FC Duffel rest een erg lastig drieluik voor de winterstop. Berchem Sport is de eerste halte voor de Duffelaars, die na een 2 op 9 nochtans nood hebben aan punten.

kugu

FC Duffel verwacht een warm onthaal op het Rooi. Zeker nu Berchem een schare Antwerpfans heeft uitgenodigd. “Ach, het is sowieso al nooit een pretje om daar te voetballen”, weet Morad Gloub.

“Zowel met Rupel Boom als met RC Mechelen was het telkens afzien op het Rooi. Je voelde je zelden de mindere ploeg, maar op het einde van de rit bleef je vaak met lege handen achter.”

“We zullen dus met z’n allen vol aan de bak moeten, want dit seizoen heeft Berchem bovendien echt een sterke kern.”

Mentaliteit

En dat terwijl Duffel 2 op 9 pakte tegen Cappellen, Tienen en Grimbergen.

“Sommigen wijten het aan een gebrek aan mentaliteit, maar zo zie ik het niet. Het is maar erg als je je op dit niveau niet voor de volle honderd procent kan geven. Maar om echt een resultaat te halen, moeten we allemaal honderd procent zijn.”

“Op dat vlak toonden we te veel ups-and-downs. Maar of we nerveus moeten worden? In deze reeks kan alles. Je ziet de ploegen in de kelder winnen van de zogenaamde toppers. Waarom zou het Duffel dan niet lukken om iets te oogsten?”