© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Pop-up Concept Store is twee maanden lang open en verkoopt van vintage en verlichting

Eerste vintagewinkeltje opent

Sinds vrijdag heeft Bornem haar eerste vintagewinkeltje. Je vindt er spulletjes die razend populair waren in de jaren 60, 70 en 80. Daarnaast wordt er ook aan upcycling art gedaan: van oud materiaal worden er lampen gemaakt.

Theo Derkinderen

De pop-up Concept Store wordt uitgebaat door Johny Robeyns en Kevin Notenbaert. Het winkeltje is er maar tijdelijk: tot eind januari maar er staat wel een schat aan spullen die jaren geleden in de mode waren. “Meubeltjes, prullaria en spullen die typisch waren voor de periode van de jaren zestig, zeventig en begin jaren tachtig”, zegt Kevin. “Er staan echt tientallen zaken van vroeger in de winkel. Een televisietoestel van meer dan vijftig jaar geleden, grote koelkasten uit de jaren zestig maar ook speciale bakjes waarin brood kon bewaar worden. Of een toestel voor de duivensport uit de jaren zestig.”

Het meest in het oog springend is een oud botsautootje. Of een oude, Amerikaanse benzinepomp. “Alle onderdelen zitten er nog in. Maar als je alles eruit haalt, kan je de pomp gebruiken om er bijvoorbeeld een drankenkast van te maken. Of een kleine bergruimte.”

Er staan ook oude tafels, stoelen en kasten die ons doen terugdenken aan vroeger. “En we merken dat vintage niet specifiek in een oud interieur wordt gebruikt. Het wordt tegenwoordig ook vaak gecombineerd met modern.

Maar er wordt niet alleen vintage verkocht in het pop-upwinkeltje. Johny Robeyns uit Sint-Amands verkoopt er zijn upcycling art.

“Iedereen kent recycling, wel upcycling gaat nog een stapje verder. Ik maak van zaken waar de meeste mensen niets meer mee kunnen doen verlichting en lampen. Verlichting in de vorm van een vrouw, of een hand van een pop die een gloeilamp vast heeft. Een leuke is ook een tractor met een lichtgevend figuurtje op. Stuk voor stuk zijn het eigen ontwerpen.”

Pop-up Concept Store, Stationsstraat 24 in Bornem. Elke dag open behalve op dinsdag.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio