© Sylvain Liekens

© SL

© Sylvain Liekens

© SL

© SL

© SL

© SL

© SL

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sint krijgt warme ontvangst en Piet een nieuw pak

De Sint en zijn assistenten arriveerden per boot in Oelegem zoals dat al jaren gebruikelijk is Na de ontvangst aan de oever van het Albertkanaal verplaatste de hele schoolbevolking van zo’n 300 kinderen zich naar het Torenplein.

Sylvain Liekens

De aankomst van de Sint verliep zonder problemen. De toch niet meer zo jonge heilige kwam veilig aan wal en zijn assistenten bekogelden het jonge volkje met een regen snoepjes.

Na de aankomst trok het hele gezelschap naar het Torenplein waar de Sint de kinderen vertelde dat hij bijzonder blij was om weer in Oelegem te komen waar hij nog nooit te kampen had met lastige weersomstandigheden. Ooit landde de Sint met een helikopter maar deze keer gaf hij de voorkeur aan de meer traditionele vervoersmiddelen. Na het boottochtje mocht de Sint plaatsnemen in een soort koetsje. Op het podium legde de kindervriend ook uit waarom de hoofdpiet gekleed was in een jogging. “De hoofdpiet zijn pak was tot op de draad versleten. In Spanje horen we altijd hoe ze in Antwerpen uitblinken in mode en daarom hebben we voor Piet een nieuwe outfit besteld. Er was veel werk aan en ze hebben ons beloofd dat hij hier zijn nieuw pak zou kunnen aantrekken.”

Even later reed een roze limo voor met twee helpsters van het modehuis dat het nieuwe pak mocht leveren. Piet was bijzonder blij met zijn nieuwe outfit en toonde het dan ook uitvoerig op de catwalk.

Daarmee zat de dag er nog niet op voor de Sint want hij en zijn gezelschap gingen ook nog een bezoekje brengen aan de twee lagere scholen in Oelegem.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio