© dba

Nathalie Meskens, pas single, speelt gescheiden vrouw in ‘Pippa’: “Het is wat het is”

Nathalie Meskens (34) werkte gisteren een drukke interviewdag af voor de film Pippa, vanaf 14 december in de bioscoop. Een tragikomedie van Marc Punt over een koppel dat op scheiden staat, wat op dit moment dus een beetje gevoelig ligt, nu ze zelf gaat scheiden van haar man Jeroen Van Dyck (36).

jr

“Daarom wou ik het in the open hebben vóór vandaag”, zegt Meskens. “Want er was nog onduidelijkheid en dat wou ik liever niet, zodat er geen beladen situaties ontstaan. Wat niet wil zeggen dat ik uitgebreid over mijn scheiding ga communiceren. Het is wat het is, en de film heeft daar voor de rest niets mee te maken. Het is een zwarte komedie over een vechtscheiding die extreme proporties aanneemt, en zo is het in de realiteit gelukkig niet. Het hoofdpersonage is niet gelukkig in haar relatie, en dat je dan zo niet voort kan, dat snap ik ja.”

Meskens heeft veel steun aan haar vriendinnen en fans. Bij het Wauters & Van Geel-concert woensdagavond in de Lotto Arena kreeg ze een opvallend warm applaus. “Ik was zo zenuwachtig en te veel gefocust op de show om dat echt te registreren”, zegt Meskens. “Maar het is wel fijn.”

Meskens heeft professioneel een erg druk jaar achter de rug, volgens sommigen de oorzaak van haar huwelijksbreuk. “Als de mensen daar een reden op willen plakken, moeten ze dat vooral doen”, zegt ze. “Ik werk aan veel fijne projecten, en daar krijg ik juist veel energie van terug. Dingen lopen soms anders dan je wil, zeker de afgelopen maanden was dat zo in mijn leven. Dat is frustrerend als je een controlefreak bent. Maar ik ben aan het leren loslaten, dat is een leerschool denk ik voor de rest van mijn leven. Het feit dat ik dat besef, vind ik al een goede stap. ”

De actrice vond donderdag nog de tijd om met de crew van ‘Pippa’ te gaan eten in het bekende Antwerpse restaurant Pazzo.