© JHS

24 Antwerpse clubs ondertekenen voetbalcharter ’t Stad sjot

24 Antwerpse voetbalclubs hebben donderdag in het stadhuis het charter ’t Stad sjot ondertekend. Daarmee engageren ze zich om beter samen te werken.

doro

Antwerpen telt heel wat voetbalclubs. Zij staan voor dezelfde uitdagingen, onder andere met betrekking tot vrijwilligers. Zo is het niet altijd gemakkelijk om gediplomeerde trainers te vinden of ouders te betrekken bij de club. Daarom bracht Sporting A de 24 voetbalclubs bij elkaar met een gestructureerde jeugdwerking om samen de krachten te bundelen. Zo zullen de 24 samen een projectaanvraag indienen bij de Koning Boudewijnstichting om de ouderbetrokkenheid te vergroten.

“Met de ondertekening van een charter gaan de clubs de uitdaging aan om meer en beter samen te werken,” zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Voortaan worden er afspraken gemaakt zodat elke voetballer op zijn niveau kan spelen en organiseren ze samen opleidingen. Tijdens netwerkmomenten wordt kennis uitgewisseld en worden de gezamenlijke noden in kaart gebracht. Zo kan met één stem gesproken worden. We willen in de Antwerpse voetbalwereld echt een klimaat creëren van fair play en respect.”

“Vroeger zaten de voetbalclubs meer op hun eigen eilandje. Dankzij ’t Stad sjot spelen wij met onze club op het tornooi van Sava en zij op dat van ons”, haalt Stefan Verheggen van RVC Hoboken een heel concreet voordeel van de samenwerking aan. “Het vertrouwen tussen de clubs groeit ook door de bijeenkomsten met de 24 clubs.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio