© Photo News

Ibrahimovic eist hoofdrol op in zege United, Arsenal ligt uit de League Cup

Woensdagavond werden de twee laatste kwartfinales in de Engelse League Cup afgewerkt. Manchester United won overtuigend van West Ham met 4-1. Zlatan Ibrahimovic eiste een hoofdrol op met twee doelpunten. Arsenal beleefde een avond om snel te vergeten, de Gunners verloren in eigen huis met 0-2 van Southampton.

Bij Manchester United was er geen plaats voor Marouane Fellaini in de kern. Wie er wel voor het eerst sinds lang terug op de bank zat bij de Red Devils, was de Duitser Bastian Schweinsteiger. “Schweini” kreeg zelfs zijn eerste speelminuten sinds 20 maart en viel in in het absolute slot. De Duitser kreeg een staande ovatie van Old Trafford.

Toen stond het natuurlijk al lang 4-1 voor Manchester United. Zlatan Ibrahimovic opende al na twee minuten de score na een heerlijk hakje van Mkhitaryan. West Ham-doelman Adrian probeerde de Zweed het scoren nog te beletten, maar raakte Zlatan daarbij vol op de knie. Hij kon gelukkig doorspelen.

© AFP

West Ham liet het hoofd echter niet hangen en kwam tien minuten voor de rust op gelijke hoogte. Nota bene Ashley Fletcher, een ex-jeugdspeler van Manchester United, duwde een rebound tegen de touwen nadat doelman de Gea een afstandsschot niet kon klemmen.

Dat was ook de score halfweg, maar in de tweede helft trok Manchester United definitief het laken naar zich toe. Anthony Martial toonde opnieuw zijn Torinstinct en zette United op een kwartier tijd op een 3-1 voorsprong. De jonge Fransman heeft nu al 21 doelpunten gescoord voor Manchester United.

Het slotakkoord was echter voor Zlatan Ibrahimovic. Hij opende de wedstrijd met de 1-0 en kreeg dan ook het laatste woord op Old Trafford. In de toegevoegde tijd legde hij van dichtbij de 4-1 eindstand vast na goed voorbereidend werk van Ander Herrera.

Arsenal - Southampton: 0-2

Arsenal kende een avond om snel te vergeten in eigen huis. Het verloor roemloos met 0-2 van een uitgekookt Southampton. Dat kwam al na dertien minuten op voorsprong via Jordie Clasie, nog voor de rust legde Ryan Bertrand de 0-2 eindstand vast. Arsenal, dat nochtans met heel wat A-spelers aan de start kwam, kreeg wel enkele goede kansen, maar het stokte in de afwerking.

Tot overmaat van ramp kregen de supporters van Arsenal na afloop een tweede keer slecht nieuws op korte tijd. Door serieuze vertragingen op de metrolijnen in Londen moesten fans lange tijd wachten om thuis te raken...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Photo News

© Photo News

Na afloop van beide matchen werd er overigens meteen geloot voor de halve finales van de League Cup. Manchester United neemt het op tegen Hull City, Southampton lootte Liverpool. De halve finales worden met heen- en terugmatchen afgewerkt.

Meer sportnieuws