De favoriete plekken van Lisa van Rossem

Foto: Joren De Weerdt

De favoriete plekken van Lisa van Rossem

Vosselaar - Babbelen gaat haar goed af. Zingen ook. Bijzonder goed zelfs. Al doet Lisa van Rossem (23) uit Vosselaar dat laatste liefst op een podium of in de studio. Het eerste deed ze met CittA, op vijf locaties in de Kempen. Dit voorjaar schitterde ze al in The Voice, vanaf 15 december doet ze dat opnieuw in de Winterrevue van Stany Crets. 2016 gaat hard voor het muzikale ‘kanon uit de Kempen’.

Tv-kijkend Vlaanderen en heel Vosselaar ­gingen collectief uit de bol toen Lisa van Rossem dit voorjaar de juryleden van The Voice moeiteloos ­inpalmde. Alle vier hengelden ze naar haar stem. Lisa koos resoluut voor het team van Bart Peeters. “Dat stond al van tevoren vast”, klinkt het stellig. “Want ik wilde per se met een muzikant samenwerken. Waarom? Omdat ik wist dat muzikanten bestaande nummers totaal kunnen veranderen. En daar was ik heel benieuwd naar." Lisa sneuvelde net voor de halve finale. Daar was ik wel eventjes door aangedaan”, geeft ze grif toe.

Tijdens het weekend heeft Lisa een vaste stek achter de bar van Edjes Snooker X in Utopolis. “Ik werk hier al bijna vier jaar. Alleen tijdens het weekend en het liefst achter de bar. Ik ben de enige barvrouw, de andere meisjes staan in de zaal. Alleen als het echt heel druk is, moet ik wel eens helpen garçonnen.”

Dan zal ze toch wel kunnen snookeren? Of ­poolen? “Toch niet”, lacht Lisa. “Ik ben hier geïntroduceerd door mijn eerste vriendje. Hij was een prima snookerspeler. Nu nog trouwens. Ik kwam met hem mee en ben hier blijven hangen. Het is een fijne groep medewerkers. En de ­dochter van de uitbater is een vriendin geworden, ik ga binnen­kort zingen op haar huwelijk.”

Of de klanten haar herkennen? “Meer dan vroeger”, knikt Lisa. “Maar vaak zijn het de stam­gasten aan de toog die aan passanten vragen of zij weten wie ik ben. Dan tonen ze hen een YouTube-filmpje van The Voice en zo gaat er meestal wel een lichtje op. En dan volgt dikwijls de onvermijdelijke vraag of ik iets wil zingen. ‘Tuurlijk’, zeg ik dan. ‘Maar niet nu’ (lacht).” 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio