Young B toont gouden hart

Vrijdag had Antwerpse rapper Young B het in het Kaffee van Antwerpen kort over het River Side Studio Project. Dit hiphopconcept ontstaan in 2001 wil hangjongeren helpen.

Catherine Caris

Horna Masanka, bekend als rapper Young B, was als tienjarige de jongste artiest binnen de urban groep MUZOBA. Deze groep heeft mee gezorgd voor de groei van de Antwerpse hiphopscene. Vijftien jaar later staat hij aan het hoofd van het River Side Studio Project.

Met dit project wil Young B de hangjongeren van Linkeroever en Antwerpen van de straat halen door hen een doel te geven. Met urban muzieklessen, die in samenwerking met de bibliotheek van Linkeroever worden gegeven, wil River Side Studio Project de jongeren aanleren om via muziek hun emoties een plaats te geven en deze op een positieve manier te uiten.

Het River Side Studio Project werkt samen met Antwerpse voetbalclub KSV City Pirates. Ze hebben samen als doel om jongeren een plaats te geven waar ze zich kunnen ontplooien. Hun doel is een studio te plaatsen op KSC City Pirates Linkeroever om de spelers en jongeren uit de buurt een werkplaats te geven.

Dinsdag vertelt Frank Valkeneers, voorzitter van City Pirates, tijdens de TEDx talks meer over deze projecten in het Kaffee van Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats 4. De toegang is gratis.

Lees meer over het Kaffee van Antwerpen