© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

© Sporza

1 / 12

Vechtende veldrijders in Flandriencross : “We gaan het uitpraten”

Tijdens een verder voorspelbare cross ontsierde een flauwe vechtpartij de Flandriencross in Hamme. Jens Adams en Vincent Baestaens kregen het met elkaar aan de stok nadat die eerste aanvankelijk ten val kwam door een manoeuvre van Baestaens. Adams probeerde Baestaens een duw in het gezicht uit te delen, waarna de poppen helemaal aan het dansen gingen. Nadat aanvankelijk enkel Baestaens werd gediskwalificeerd, maar 's avonds besliste de jury om beide renners te diskwalificeren . Na afloop noemde Adams Baestaens "zeer agressief". Lees onder de foto's reacties van beide renners!

jtp

Na de wedstrijd gaf Adams al een korte reactie aan de finishtent in Hamme. Toen noemde hij Baestaens zeer agressief. Nu de gemoederen wat bedaard zijn, gaven beide betrokkenen intussen hun standpunt via Facebook. "Bij deze wil ik mij bij iedereen verontschuldigen voor mijn gedrag vandaag op de cross van Hamme", schrijft Baestaens op Facebook, "In de eerste plaats bij Jens Adams, mijn tegenreactie was niet correct, maar in het heetst van de strijd liet ik mij meeslepen. Ik zal de straf die ze mij hiervoor opleggen aanvaarden."

Jens Adams: "Excuses aanvaard"

"Ik heb net de excuses van Vincent Baestaens gelezen", schrijft Adams op Facebook. "Wat mij betreft zijn deze aanvaard. Ik moet wel toegeven dat ik nog steeds zwaar onder de indruk ben. Onder de indruk van mijn uitsluiting en van de perceptie die leeft na het bekijken van de beelden op Sporza. Ik schrok zelf toen ik de beelden zag in de jurywagen en de commentaar hoorde. Maar... op mijn erewoord, ik heb, net voor het feitelijke incident waarbij Vincent reageert, absoluut geen elleboogstoot uitgedeeld."

"Wel maakte ik een armbeweging, waarmee ik Vincent wilde aanmanen het rustiger aan te doen. Er werd teveel gewrongen om elkaar voorbij te steken op plaatsen waar dat quasi onmogelijk was. Helaas werd dit gebaar door de jury en Vincent anders geïnterpreteerd. Ik ben van nature absoluut geen agressieve renner en ik probeerde ook rustig te blijven toen ik op de grond geduwd werd. Hoe vervelend ook, bij deze wil ik de zaak positief afsluiten. Vincent, zand erover en op naar volgend weekend, waar we elkaar op een faire manier zullen bekampen." .

Meer sportnieuws