Politie valt massaal binnen in erotische saunaclub

Politie valt massaal binnen in erotische saunaclub

Print

De politie is zaterdagavond massaal binnengevallen in saunaclub YinYang aan de Heinsbergerweg in het Nederlands-Limburgse Roermond. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en mensenhandel. De uitbater van de club spreekt van “een grote blunder van justitie”. Er vonden ook huiszoekingen plaats in vijf panden in Nederland en België. Het crimineel geld dat witgewassen wordt zou afkomstig zijn van de motorclub Satudarah.

Uit voorlopig onderzoek van politie en justitie blijkt dat in de saunaclub mogelijk geld wordt witgewassen. Ook zijn er aanwijzingen dat er sprake is van de uitbuiting van vrouwen, die in de club werken. Volgens de Nederlandse politie is het doel van het onderzoek het vinden van bewijsmateriaal van deze uitbuiting en witwaspraktijken. In de club kunnen klanten terecht in een restaurant-bar, high class feesten bijwonen of een afspraak regelen in een erotisch gedeelte.

Om de actie vlot te laten verlopen zette de politie in Nederland een groot aantal mensen in, onder meer de mobiele eenheid (ME) en een helikopter. De vrouwen, die in de club werken, worden ook verhoord door mensenhandelrechercheurs in verband met de aanwijzing van uitbuiting. De bezoekers werden gehoord als getuige en konden daarna het pand weer verlaten. De actie bij YinYang begon rond 20.00 uur.

Bij de inval zouden bankbiljetten van 500 euro uit het criminele milieu worden vermengd met de contante geldstroom van de sauna, waar prominente leden van Satudarah volgens de politie de dienst uitmaken. Verder onderzoek moet dat nog uitwijzen.

Dat het Roermondse etablissement betrokken is bij witwassen, kwam naar voren in een ander witwasonderzoek van de landelijke Nederlandse recherche, meldt het Nederlandse persbureau ANP.

“Grote blunder”

De uitbater van de saunaclub is niet te spreken over de actie van de politie en het Openbaar Ministerie. Zo meldde Dagblad De Limburger zondagochtend. De man spreekt van “een grote blunder” en zegt dat er geen enkel bewijs van witwaspraktijken of uitbuiting is aangetroffen. Wel zou de inval “een enorme ravage hebben aangericht”.

Bij de doorzoeking van een hotelboerderij in Melick en vier woningen in Reuver, Brunssum, Roermond en Maaseik werden gebruikershoeveelheden drugs en diverse wapens zoals tasers, een stiletto en pepperspray gevonden. In één woning ontdekte de politie ook een hennepkwekerij.

MEEST RECENT