© Photo News

Kim Huybrechts op sublieme wijze naar kwartfinales Players Championship Finals

Kim Huybrechts (PDC-13) neemt het zondag in het Engelse Minehead in de kwartfinales van de Players Championship Finals op tegen Peter Wright, de nummer drie van de wereld. Die kleurrijke Schot nam met 10-3 de maat van de Nederlander Ron Meulenkamp (PDC-83). Een ronde eerder had Meulenkamp nog gestunt door de Schotse wereldkampioen Gary Anderson (PDC-2) met 6-5 uit te schakelen.

Huybrechts plaatste zich voor de kwartfinales met een 10-4 zege tegen de Noord-Ier Brendan Dolan (PDC-23).

In de onderlinge confrontaties leidt Wright met 6-5. Dit jaar speelden de twee nog niet tegen elkaar. In het jongste duel, in oktober 2015 moest Huybrechts in de tweede ronde van het European Championship met 10-8 de duimen leggen voor Wright. Kort voordien had hij de vicewereldkampioen van 2014 wel verslagen in de finale van het negende toernooi in de European Tour.

In 2012 bereikte Huybrecht de finale in Minehead. Daarin moest hij toen met 13-6 het onderspit delven voor zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor (PDC-3).

Voor Dimitri Van den Bergh (PDC 55) eindigde het toernooi in de tweede ronde. De 22-jarige Antwerpenaar haalde nooit zijn niveau uit de eerste ronde en deed niet beter dan een gemiddelde van 85,68. De Nederlander Christian Kist (PDC-41) had het zo niet zo moeilijk om een 6-2 overwinning te boeken.

Meer sportnieuws