BENE-LEAGUE. Hasselt pakt koppositie dankzij nederlaag van Lions

Achilles Bocholt heeft zaterdag met 38-33 gewonnen van Limburg Lions op de dertiende speeldag van de BENE-League Handbal. Door de nederlaag van Lions is Initia Hasselt de nieuwe leider. Hasselt won woendsdag al zijn wedstrijd met 22-25 op bezoek bij Merksem.

Met de wedstrijd tussen het Belgische Bocholt en het Nederlandse Lions stond zaterdag met de twee nationale kampioenen een Belgisch-Nederlandse clash op het programma. In een wedstrijd met veel doelpunten stond Bocholt doorlopend aan de leiding en won het de wedstrijd uiteindelijk met 38-33.

In Merksem vond er woensdag een midweekwedstrijd plaats tussen Olse Merksem en Initia Hasselt. De Limburgers gingen rusten met een 8-13 ruststand. Na de rust kwam Merksem in het slot van de wedstrijd nog terug tot 22-23, maar stelde Bogaert uiteindelijk de zege veilig voor Hasselt (22-25).

In de andere wedstrijden van speeldag dertien won Aalsmeer met 26-17 van Sasja, verloor Targos Bevo met 21-27 van Wezet, speelden Tongeren en Hurry Up 27-27 gelijk en won Volendam met 23-33 op bezoek bij Quintus.

Door de overwinning van Hasselt en de nederlaag van Lions mogen de Limburgers zich de nieuwe leider van de BENE-League noemen met 21 punten. Tongeren en Lions volgen beiden met twintig punten op amper een punt van de nieuwe leider.

Vorig seizoen ging de eindoverwinning in de BENE-League naar Hasselt, voor Lions. De Nederlanders kroonden zich het jaar daarvoor in 2015 tot eindoverwinnaars.

Meer sportnieuws