Twee dolle minuten leveren Beerschot Wilrijk overwinning op bij Oosterzonen

Archeifbeeld. Foto: WAS

Twee dolle minuten leveren Beerschot Wilrijk overwinning op bij Oosterzonen

Print

Beerschot Wilrijk heeft zaterdagavond op het veld van Oosterzonen met 0-2 gewonnen in de Eerste Klasse Amateurs. In de eerste helft raakten de Mannekes tweemaal het doelhout, maar in de tweede helft braken Maes en Losada de ban in twee dolle minuten.

In de eerste helft hadden Mannekes rustig meesterschap tegen hun titelconcurrent van vorig seizoen. Oosterzonen maakte het speelveld klein: de spitsen zakten terug tot aan de middellijn en de verdediging stond hoog. Het gevaar kwam dan ook via een lange bal van Jan Van Den Bergh. De wederoptredende Guillaume François -die de zieke Marlon Pereira verving- kopte op de dwarsligger. Hernan Losada kreeg kansen op een tweede Kielse treffer, maar trapte met links over de kruising en doelman Verheyen ging goed plat. Het venijn zat hem in de staart: man-in-vorm de laatste weken, Hernan Losada, werkte zich vrij aan de punt van de grote rechthoek. Zijn draaibal met links ging tegen de verste paal.

Na tien minuten in de tweede helft was het dan toch prijs: Kevin Geudens gaf een afgemeten dieptepass naar Alexander Maes. Hij bleef cool voor doel en schoof de 0-1-voorsprong onder doelman Steven Verheyen. Amper één minuut later volgde een kopie van het doelpunt met andere protagonisten: kapitein Jaric Schaessens was de aangever voor Hernan Losada. De Argentijnse strateeg dribbelde de laatst overgebleven verdediger en ook nu was Verheyen er aan voor de moeite. Met de wetenschap dat Beerschot-Wilrijk nog geen doelpunt slikte op verplaatsing, leek de wedstrijd gespeeld. Doelman Mika Clepkens werd toch nog geklopt, maar werd geholpen door de dwarsligger na een knal van Jef Van Der Veken.

De bezoekers kwamen niet meer in de problemen en gaan met een 15 op 15 en de zoveelste clean sheet terug de bus op richting het Olympisch Stadion.

Meer voetbalnieuws