© REUTERS

Peter Velits, voormalig wereldkampioen bij de beloften, hangt fiets aan de haak

De Slovaak Peter Velits heeft besloten om te stoppen met wielrennen. De 31-jarige Velits zag zijn contract bij BMC niet verlengd worden en vond geen nieuw onderdak voor het komende wielerseizoen.

“BMC vertelde me dat ik beter naar een ander team op zoek ging. Mijn managers spraken vervolgens met Trek, FDJ en het nieuwe Bahrein-Merida, maar niemand toonde interesse”, vertelde Velits aan Slovaakse media.

Peter Velits werd in 2007 op 21-jarige leeftijd prof bij het Duitse Team Wiesenhof en won in datzelfde jaar ook het WK op de weg voor beloften in het Duitse Stuttgart. Later kwam Velits achtereenvolgens uit voor Milram, HTC-Columbia, Omega Pharma - Quick-Step en BMC.

Velits werd drie keer op rij Slovaaks kampioen tijdrijden van 2012 tot 2014. In dezelfde jaren kroonde hij zich ook tot wereldkampioen in het ploegentijdrijden, met Quick-Step in 2012 en 2013 en met BMC in 2014.

Zijn tweelingbroer Martin stond dit seizoen onder contract bij Etixx - Quick-Step, over zijn toekomst is vooralsnog niets bekend.

Meer sportnieuws