© BELGA

Buschauffeur De Lijn vertrekt met kinderwagen in bus terwijl moeder nog op perron staat

Een buschauffeur van De Lijn is vrijdag aan de halte van Gent Dampoort vertrokken mét kinderwagen maar zonder moeder. Een vrouw, die het allemaal zag gebeuren, deelde haar verhaal op Facebook. “De buschauffeur trok er zich geen bal van aan”, klinkt het daar verontwaardigd. De Lijn gaat het incident onderzoeken.

”Ik neem niet dikwijls de bus, omwille van eerdere slechte ervaringen. Maar dit slaat echt alles”, schrijft Iemke Dewulf op de Facebookpagina van De Lijn.

“Er was een mama die haar buggy via de deuren achteraan al in de bus had gekregen, maar er zelf niet bij was geraakt. De deuren gingen plots toe. Vrijwel onmiddellijk kwam een jongedame naar voor gelopen om de buschauffeur uit te leggen dat er een kindje van nog geen twee jaar op de bus zat, zonder ouders”, schrijft Dewulf.

Twee kilometer

Maar de chauffeur had duidelijk geen oren naar zijn passagiers, en reed rustig verder. Intussen was hij al meer dan 200 meter verwijderd van het perron. “U hoeft mij niet te zeggen hoe ik mijn job moet doen”, klonk het volgens getuigen bij de chauffeur.

Een tweetal kilometer verder kon er uiteindelijk een man met de kinderwagen afstappen om de moeder te gaan zoeken. Intussen zou de chauffeur enkele tussenliggende haltes genegeerd hebben, ook al stonden daar mensen te wachten.

“Kan u zich inbeelden hoe verschrikkelijk dit moet geweest zijn voor de moeder van dit kind?”, aldus een verontwaardigde Dewulf.

Onderzoek

Bij De Lijn reageert men geschrokken. “Maar wij hebben op dit moment alleen maar informatie van tweede hand. De moeder waarvan sprake heeft geen klacht ingediend”, zegt woordvoerder Marianne Thysebaert. “Als het zo gebeurd is, zijn dat dingen waar wij niet mee lachen. Dat kunnen we niet tolereren.”

“We hebben de beelden opgevraagd van de veiligheidscamera’s in de bus. Hopelijk is daar iets op te zien. Maar we willen eerst die beelden bekijken en naar de chauffeur zijn verhaal luisteren.”

Iemand met een kinderwagen mag overigens achteraan een bus van De Lijn opstappen, verzekert Thysebaert. “Net zoals iemand met een rolstoel. Daarvoor is achteraan plaats voorzien.”

Nu in het nieuws