Nabil: “Heel veel luxewagens op Marokkaans trouwfeest waren gewoon gehuurd”

Tientallen peperdure luxewagens en een straat die volledig geblokkeerd stond. De beelden van een Marokkaanse trouw in Antwerpen werden afgelopen week druk gedeeld op internet. Velen vroegen zich dan ook af hoeveel dat allemaal gekost had. Nabil Zafar uit Aartselaar was er die dag ook bij, en doet ons zijn verhaal.

Jeroen De Bodt

De Veldstraat in Antwerpen was op vrijdag 28 oktober hét toonbeeld van pure luxe. Een man en een vrouw van Marokkaanse origine traden die dag in het huwelijksbootje, en iedereen mocht dat gezien hebben. Zo zien we op een filmpje hoe tientallen peperdure luxewagens geparkeerd staan in de straat, samen goed voor een nieuwwaarde van ongeveer 7 miljoen euro.

“Wie heeft dat allemaal betaald?”, klonk het bij veel internetgebruikers die het filmpje te zien kregen. “Een heel groot deel van die luxewagens was gehuurd”, verduidelijkt Nabil Zafar uit Aartselaar. Hij is de zaakvoerder van Luxurycarselection, een bedrijf dat voornamelijk luxewagens verkoopt, en was aanwezig op het trouwfeest.

“Omdat ik goed bevriend ben met de bruidegom heb ik zelf twee Lamborghini’s uitgeleend aan hem”, klinkt het. “En ik was zeker niet de enige. Veel van de aanwezigen hebben een zaak in België en rijden ook rond met een luxewagen. Die wagen hadden ze voor de gelegenheid uitgeleend aan het koppel”, vertelt Nabil.

Dikke enveloppe

“Mensen die daar bovendien hard voor gewerkt hebben. Want het zou niet bepaald slim zijn eerst grote sier te maken tijdens het huwelijksfeest, om nadien de fiscus op ons dak te krijgen.” Nabil verwijst daarmee naar de reactie van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Die pleitte voor een “patseraanpak”, waarbij aan mensen met dure wagens of juwelen gevraagd wordt hoe ze dat betaald hebben.

Blijft dan nog de vraag: waarom opvallen met zoveel peperdure luxe? “Ach, dat zit ingebakken in onze cultuur”, verklaart Nabil. “Marokkanen vallen op zo’n moment graag op. Vaak spaart men heel lang voor een groot feest, om dan op één dag alle registers open te trekken. Vergis je trouwens niet: heel veel gasten schenken een op het feest een serieus dikke enveloppe aan het trouwkoppel, waardoor heel wat gemaakte kosten direct vergoed worden”, besluit de man.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners