De Decker pakt tegen Union eerste overwinning als Antwerptrainer

Foto: Photo News

De Decker pakt tegen Union eerste overwinning als Antwerptrainer

Print

Royal Antwerp FC heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van Union gewonnen. Corryn en Mpati (owngoal) beslisten al in de beginfase de eindstand van de Eerste Klasse B-partij. Het is de eerste overwinning voor kersvers trainer Wim De Decker als nieuwe coach van stamnummer 1.

Antwerp startte de match tegen Union uitstekend, al moest de Great Old op twee (ferme) missers van de Brusselaars rekenen. Eerst mocht de totaal niet gedekte Corryn al in de vijfde minuut met een gekraakt schot zomaar voor de 1-0 zorgen. Nog geen vier minuten later vond Mpati er niet beter op dan een Antwerpse voorzet in eigen doel te mikken. 2-0, maar Antwerp ging over tot wat nonchalance en deed Union het geloof niet verliezen, zodat ook Kudimbana zeker niet mocht indommelen en een keer zelfs goed moest pareren met een kattensprong.

Hand van De Decker

Ook na de koffie moest de Great Old zich nooit echt zorgen maken. Al was de kwaliteit na de rust een pak bedroevender, zodat coach Wim De Decker nog heel wat werk voor de boeg heeft in de aanloop naar de clash in Lier aanstaande vrijdag. Maar Antwerp speelde met meer vertrouwen, en daarin kon iedereen de hand van de Wase Antwerpcoach zien.

Door de overwinning staat het stamnummer 1 er goed voor in de stand voor de tweede periode. In de reguliere ranglijst staat het nu derde met 25 punten uit 17 wedstrijden. Dichtste achtervolger Union loopt door het verlies achterstand op en voelt de hete adem van achtervolgers die op degradatieplaatsen parkeren.

De Decker pakt tegen Union eerste overwinning als Antwerptrainer
Antwerpcoach Wim De Decker zag dat het goed was. Foto: Photo News
Meer voetbalnieuws