Photo News

Philipp Lahm wordt zowaar sportief directeur bij Bayern München

Volgens Karl-Heinz Rummenigge wordt Bayern München-aanvoerder Philipp Lahm na zijn actieve spelerscarrière sportief directeur van de Beierse club, misschien zelfs al vanaf volgend seizoen. Dat liet de 61-jarige CEO vrijdag weten op de algemene vergadering van de club.

“We weten allemaal dat Bayern een sportief directeur nodig heeft”, lanceerde Rummenigge vrijdagavond. “We hebben iemand in gedachten die in de nabije toekomst aangesteld zal worden en jullie hebben zeker al van hem gehoord. Maar momenteel is hij nog altijd druk bezig om zelf voetbal te spelen”, verwees de CEO naar Lahm.

In het begin van het seizoen liet Rummenigge al vallen dat Philipp Lahm na zijn voetbalpensioen een plaats zou krijgen in de omkadering van de club. Bayern-trainer Carlo Ancelotti antwoordde daar enkele dagen later op dat Lahm “nog tot zijn 39 jaar zou kunnen voetballen”.

Bayern München heeft geen sportief directeur meer sinds Matthias Sammer begin 2016 moest opstappen door gezondheidsproblemen. Lahm zelf werd ook al gevraagd naar de openstaande vacature en sloeg deze zeker niet af. De 33-jarige aanvoerder van Bayern München beëindigde zijn internationale carrière bij de Duitse nationale ploeg na de wereldtitel van 2014 in Brazilië, maar staat bij Bayern nog tot 2018 onder contract. Lahm gaf echter al toe dat hij na dit seizoen misschien zou overwegen om zijn schoenen aan de haak te hangen als “hij het op fysiek vlak niet meer kan opbrengen”.

Meer sportnieuws