Mathieu Van der Poel na demonstratie: “Wist dat ik sterkste in koers was”

Foto: BELGA

Mathieu Van der Poel na demonstratie: “Wist dat ik sterkste in koers was”

Print

Mathieu Van der Poel heeft zijn vierde overwinning op rij beet. “Ik voel al een paar weken dat ik in goede doen ben”, verklaarde de kopman van Beobank-Corendon. “Ik hoop dat ik deze vorm nog lang kan aanhouden en dat ik er tegen het WK in Luxemburg nog een paar procentjes aan kan toevoegen.”

Vorige week keerde Van der Poel nog teleurgesteld huiswaarts na de afgelasting van de wereldbeker in Koksijde en laste hij dan maar een lange training in van 207,8 kilometer van de kust naar zijn woonplaats in Kapellen, zaterdag wist hij zijn supervorm wel te etaleren in Zeven. Nochtans kende hij een heel slechte start. “Ik was verrast omdat het licht zo snel op groen sprong. Daarna verzeilde ik een beetje in het gedrum. Op zich was dat nog niet zo erg, maar wat later werden er in de zandbak een paar spaken uit mijn wiel gereden. Ik kon niet meer op mijn kleinste versnelling rijden, anders draaide mijn versnellingsapparaat in mijn wiel. Daar verloor ik kostbare tijd en het duurde lang vooraleer ik van fiets kon wisselen.”

Eens dat was gebeurd, stond er geen maat op de Nederlander die geen tijd de kloof van 20 seconden dichtte op leider Van Aert. “Ik wilde dat gat zo snel mogelijk dichten en dat lukte. Het gaf me vertrouwen. Toen ik bij Wout kwam, wist ik dat ik de sterkste was in de koers.”

Veel tijd om te verpozen nam Van der Poel niet en al snel wist hij zich te ontdoen van de wereldkampioen. “Ik koos ervoor om direct in de tegenaanval te gaan en had meteen een grote kloof. Dat was wel leuk. Of dit mijn beste vorm ooit is? Dat is moeilijk om te zeggen, maar ik voel wel al een paar weken dat ik echt goed ben. De trainingsweek in Spanje heeft mij deugd gedaan en ik voelde dat ik klaar was voor Koksijde, maar die cross werd dan afgelast. Ik heb dan nog eens lange training ingelast en de rest van de week deed ik het rustig aan tot dit weekend. Op training had ik de goeie vorm al te pakken. Ik hoop dat ik deze conditie tot het einde van het jaar kan behouden. Het is mijn doel om zo te blijven rijden tot we op stage vertrekken in de aanloop naar het WK. Daar wil ik proberen om er nog een paar procentjes bij te doen. In deze periode is het vooral ook van belang om niet ziek worden, genoeg te rusten en zo fris mogelijk aan de start te komen van de wedstrijden.”

Meer sportnieuws