© BELGA

Vlaams Belang haalt N-VA door de mangel in vernietigend rapport

Vlaams Belang heeft zaterdagnamiddag in Gent op een congres een vernietigend rapport opgesteld van twee jaar Vlaamse en federale regering. Zoals verwacht was het vooral de N-VA die het moest ontgelden. “De communautaire eisen gingen voor vijf jaar de frigo in, voor een hoger belang: het sociaaleconomische, maar ook sociaaleconomisch vlak staat het dreigingsniveau op vier”, zei partijvoorzitter Tom Van Grieken.

Kamerfractievoorzitster Barbara Pas haalde uit naar de vijf jaar communautaire stilstand waarmee de N-VA heeft ingestemd. “N-VA is in sneltempo geëvolueerd van een formatie met een Vlaams-republikeinse missie naar een Belgische machtspartij vergeven van windhanen, plekpotten en opportunisten”, aldus Pas voor wie het Vlaams Belang de enige onafhankelijkheidspartij van Vlaanderen is.

“Geen haar beter dan Di Rupo”

Ook voor het sociaaleconomisch krijgt de regering een dikke onvoldoende: de staatsschuld is nog nooit zo hoog geweest, het overheidsbeslag ligt nog steeds boven 50% en er is nog geen enkele begroting in evenwicht geweest, stelde Tom Van Grieken. “Deze regering doet geen haar beter dan Di Rupo, integendeel. Mocht deze regering hebben willen aantonen dat verandering niet noodzakelijk een verbetering betekent, dan zijn ze met glans geslaagd”, sneerde hij.

© BELGA

Vlaams fractievoorzitter Chris Janssens schoot met scherp op het integratie- en inburgeringsbeleid van de Vlaamse regering en minister Liesbeth Homans (N-VA) in het bijzonder. Hij vindt het niet kunnen dat de inburgeringscursussen nog steeds volledig met belastinggeld gefinancierd worden, 4.500 euro per inburgeraar.

Het Vlaams Belang wil een subsidiestop, zowel voor de “politiek correcte organisaties die vinden dat Vlaanderen niet multicultureel en islamitisch genoeg is”, zoals het Minderhedenforum, Kifkif of Vluchtelingenwerk Vlaanderen, als voor moskeeën die jaarlijks gemiddeld 40.000 euro subsidies krijgen. Hij haalde ook uit naar het genereuze asielbeleid van Open Vld, CD&V en N-VA die ons op één jaar tijd anderhalf miljard euro gekost heeft. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heft zich volgens hem tot conciërge van asielcentrum België.

Nu in het nieuws