Kinderen gaan met Piet op stap door Dijlestad

Print
Mechelen -

Sinterklaas heeft zaterdag zijn intrek genomen in het historische stadhuis van Mechelen. Tussen de drukte van het inpakken van duizenden pakjes, ging de Piet met de kinderen op stap door de binnenstad. Een gekke tocht met veel plezier voor de kids.

‘Op stap met de Piet’ is een nieuwigheid aan de Sint-activiteiten in de stad. Tijdens een knotsgekke wandeling van een klein uurtje worden leuke Sint-weetjes verteld en komen de deelnemers ook nog wat te weten over hun stad zelf.

Zwarte Piet neemt samen met een stadsgids gezinnen op sleeptouw door de stad naar de onder meer de Sint-Romboutskathedraal, een stop voor een quiz aan het Van Beethovenbeeld aan de Haverwerf en een zicht over de hele binnenstad op het dak van het Congrescentrum Lamot. Hier laat de Piet aan de kinderen zien hoe moeilijk het soms is om over de diversiteit aan daken te klimmen om de geschenkjes in de schouwen te droppen. “Daar moet je een lenige piet voor zijn”, zegt hij tegen de kinderen, die aan de tocht héél veel plezier beleven.

Op zaterdag 3 december staat er nog een nieuw uitstapje met de Piet gepland in de stad. Tussen alle deelnemers worden vijf heerlijke Fairtrade Sintontbijten verloot die plaats hebben op 4 december in het stadhuis.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio