© Photo News

Pogorilaya en Hanyu triomferen in laatste manche NHK Trophy

De Japanner Yuzuru Hanyu en de Russin Anna Pogorilaya hebben zaterdag na de vrije kür de zege op zak gestoken in de NHK Trophy, de zesde en laatste manche van de Grand Prix Series kunstschaatsen in het Japanse Sapporo.

Hanyu, vrijdag al de beste in de korte kür, troefde met een score van 301.47 de Amerikaan Nathan Chen (268.91) en zijn landgenoot Keiji Tanaka (248.44) af. Hanyu en de zeventienjarige Chen plaatsen zich hierdoor voor de seizoensfinale in het Franse Marseille (8-11 december). Hanyu zal er zijn titel verdedigen.

Bij de vrouwen haalde de achttienjarige Pogorilaya (210.86), vrijdag al foutloos in de korte kür, het voor de Japanse Satoko Miyahara (198.00) en de haar landgenote Maria Sotskova (195.88). Het trio verzekerde zich daardoor van deelname aan de seizoensfinale in Marseille. Nummer vier, de nauwelijks vijftienjarige Japanse Wakaba Higuchi, kon zich net niet plaatsen voor die seizoensfinale.

Bij de koppels veroverden de Canadese wereldkampioenen Meagan Duhamel en Eric Radford het goud. Ze hielden het Chinese duo Cheng Peng/Yang Jin achter zich. Een ander Chinees koppel Xuehan Wang en Lei Wang vervolledigde het podium. De in Brugge geboren Ruben Blommaert, uitkomend voor Duitsland, werd aan de zijde van Mari Vartmann vijfde.

In het ijsdansen ten slotte nam het Canadese duo Tessa Virtue/Scott Moir de leiding na de korte kür, voor de Franse wereldkampioenen Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron.

Meer sportnieuws