Zes vrienden brouwen Quirinus Blond en Bruin in De Boeretang

Quirinus is een lekke bier Foto: Mia Uydens

Zes vrienden brouwen Quirinus Blond en Bruin in De Boeretang

Print
Malle / Beerse - Zes mannen uit Vlimmeren beginnen in Malle met een eigen brouwerij. Ze lanceren in Oostmalle de Quirinus Blond en Bruin.

Vijf jaar geleden besloten zes vrienden uit Vlimmeren, een buurgemeente van Oostmalle, om zelf ambachtelijk bier te brouwen. “Het idee ontstond aan de toog. Gespecialiseerde cursussen volgden we niet, maar we leerden wel de knepen van het vak door lectuur en door tips die andere liefhebbers-brouwers ons verstrekten”, steekt Peter Leenaerts van wal.

“Het was een proces van vallen en opstaan, want het brouwersvak geeft niet gemakkelijk zijn geheimen prijs. Maar nu zijn we wel blij met onze Quirinus Blond en Bruin”, vervolgen zijn kompanen Dirk Stappaerts, Bart Rombouts, Dirk Proost, Mil Renders en Gert Michels.

“We hebben onze brouwinstallatie mogen plaatsen in een ruimte van tuinbouwbedrijf Gijsbemdenhof van Peter Leenaerts in Oostmalle, net over de grens met Vlimmeren”, zegt Dirk Stappaerts.

De brouwerij heet De Boeretang. “Dat is de oude benaming van het gebied waar het Gijsbemdenhof ligt. Ook het bier verwijst naar het verleden, want de parochiekerk van Vlimmeren is genoemd naar de patroonheilige Quirinus. De kerktoren staat trouwens op het etiket”, legt Peter Leenaerts uit.

De bieren van De Boeretang, die voorlopig alleen maar worden aangeboden in flessen van 75 centiliter, zijn binnenkort te verkrijgen in plaatselijke cafés, bij drankhandels in de streek en in de brouwerij zelf. Een fles kost 4,5 euro en een feestverpakking van een Quirinus Blond en Bruin met glas komt op 14 euro.

Brouwerij De Boeretang is gevestigd op de Vlimmersendijk 60 in Oostmalle.

Info: 0473.59.28.60, info@brouwerijdeboeretang.be

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio