© Patrick De Roo

Studente organiseert ruilbeurs voor kleding

Vandaag (zaterdag) staat het Modemuseum volledig in het teken van duurzame mode tijdens Antwerp Fashion Exchange. Studente politieke wetenschappen Nina Maat (20) organiseert er een ruilbeurs voor kleding.

REBECCA VAN REMOORTERE

Veel fashionasta’s kennen het probleem: een kast vol kleren, maar niets om aan te trekken. Kleding hoort niet opgestapeld te worden en in een kast en hoort al helemaal niet in een afvalbak als ze niet meer gedragen wordt. Dat vindt studente politieke wetenschappen Nina Maat. Daarom organiseert ze vandaag de eerste Antwerp Fashion Exchange in het ModeMuseum.

“Ik heb al zolang ik het me kan herinneren een onverklaarbare liefde voor de natuur”, zegt Nina Maat. “Na mijn studies politiek hoop ik ook nog een bachelor in de milieuwetenschappen af te werken. In mijn vrije tijd ben ik vaak met mode bezig, ik maak ook zelf kledij. Vroeger op school organiseerde ik regelmatig modeshows rond thema’s van maatschappelijk belang, zoals feminisme en duurzaamheid. Ik denk dat elke sector iets kan bijdragen aan een beter milieu en een betere leefwereld. Ook de modesector. Daarom lijkt het me interessant om door ruilevenementen de kringloop van de kledingketen te sluiten.”

Voor de Antwerp Fashion Exchange krijgt Nina Maat steun van het ModeMuseum. “Ik stuurde hen een mailtje met mijn idee en tot mijn verbazing tekende het museum meteen in. Daarom vindt het evenement nu plaats op de ideale locatie.”

Antwerp Fashion Exchange, zaterdag 26 november, 19 tot 22u, Mode- Museum, Nationalestraat 28

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio