Vlaamse zanger openhartig over mentale problemen: “Het is alleen maar bergaf gegaan”

Foto: Photo News

Celebs

Vlaamse zanger openhartig over mentale problemen: “Het is alleen maar bergaf gegaan”

Print

Wie in 2005 naar talentenjacht ‘Star Academy’ keek, zal zich ongetwijfeld nog de blonde speelvogel Pim Symoens nog herinneren. De jongen met wilde piekjes in het haar was populair bij de meisjes, maar zijn succes kreeg al snel een keerzijde. Pim vocht tegen mentale en financiële problemen en een alcoholverslaving. Dat zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De 33-jarige Pim, nu zonder piekjes, zegt dat iedereen in het leven stijgt tot aan een persoonlijk hoogtepunt, maar dat het bij hem net andersom ging. “Ik ben op mijn hoogtepunt gestart en daarna is het alleen maar bergaf gegaan”, klinkt het. Het blonde idool had relaties met bekende vrouwen, onder wie ‘Star Academy’-winnares Katerine Avgoustakis, en werkte vier jaar in de media als zanger en presentator. Zo zong hij bij de BemBemBand en presenteerde hij voor JIM en VTM. Terwijl hij nog opdrachten deed voor de laatste zender, kwam echter aan het licht dat hij bij de VRT had gesolliciteerd en dat had een negatieve impact op zijn kansen in de Vlaamse televisiewereld.

In 2009 ging hij voor zijn jeugddroom: een eigen café openen. Zijn ‘Alioth’ marcheerde naar eigen zeggen naar behoren, maar zijn toenmalige vriendin vond het maar niets. Toen er ook nog eens wegenwerken werden aangekondigd in de buurt van zijn café, besloot hij om er na drie jaar mee te stoppen. Daarna stapte hij in de vastgoedsector. In die tijd leefde hij echter zorgeloos. Hij vertelt dat hij steeds de duurste kledingstukken verkoos boven goedkopere omdat hij dacht dat die chiquer zouden staan. “Zo heb ik alles verbrast. Ik was te nonchalant, ook in relaties”, zegt hij.

Door de problemen zocht hij troost in alcohol en ging het van kwaad naar erger. Tot Pim op een dag dronken in de zetel lag, het allemaal niet meer zag zitten en zelf besloot dat hij uit de negatieve spiraal moest geraken. Hij belde de ambulance en liet zich vrijwillig opnemen in de psychiatrie, waar hij veel tekende. Intussen is hij aan de beterhand en is hij er zeker van dat hij de strijd, ondanks moeilijke momenten, uiteindelijk zal winnen. Pim, die Rode Neuzen Dag een mooi initiatief vindt, hoopt dat hij in de toekomst nieuwe kansen krijgt in de media, al dan niet achter de schermen, en een stabiele relatie kan opbouwen.

NIET TE MISSEN