Dewinter over luxueuze wagens op Marokkaans huwelijk: ”Blijkbaar is het stadsbestuur niet de baas in Antwerpen”

De opvallende trouwstoet met Rolls Royces, Bentleys en Lamborghini’s in Antwerpen-Noord is al enkele weken onderwerp van gesprek in Antwerpen. Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter verwijt het Antwerpse stadsbestuur en de Antwerpse politie dat ze niet hebben opgetreden tegen de opzichtige stoet. “Kennelijk zijn de Marokkanen, en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen.”

vdaa, SaRe, dvd

© rr

De gasten van het huwelijksfeest parkeerden hun Rolls Royces, Ferrari’s, Lamborghini’s, Bentleys en exclusieve Mercedessen en BMW’s op de rijweg en de trottoirs en namen zo de hele straat in, waardoor het verkeer gedurende een kwartier volledig blokkeerde.

Een aantal deelnemers aan het trouwfeest zijn geen onbekenden voor de politiediensten. De bruidegom is bestuurslid van de populaire zaalvoetbalclub Futsal Topsport Antwerpen en is de broer van een lid van de bekende drugsbende The Turtles. De bruid is de zus van de beruchte crimineel Nordin ‘Sponky’ El H., de zogenaamde garagist van de onderwereld.

“Marokkanen zijn de baas”

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter verwijt het Antwerpse stadsbestuur en de Antwerpse politie dat ze niet hebben opgetreden tegen de opzichtige stoet. “Op de beelden is te zien hoe de politie erop staat te kijken en niets doet, behalve het verkeer een beetje regelen. De politie had die mensen moeten verbaliseren wegens het belemmeren van het verkeer en foutparkeren. Qua gebrek aan gezag kan dat tellen en qua signaal aan de burger evenzeer. Kennelijk zijn de Marokkanen, en niet het stadsbestuur de baas in Antwerpen.”

© rr

Filip Dewinter pleit voor een ‘patseraanpak’ naar Nederlands voorbeeld. “In Nederland worden mensen met dure auto’s, juwelen of horloges aangesproken met de vraag met welk geld ze al die luxe hebben kunnen betalen. Als ze niet kunnen aantonen dat ze over voldoende legale inkomsten beschikken, worden hun goederen in beslag genomen. Die aanpak is in Nederland zeer succesvol en heeft de Nederlandse staat al miljoenen opgeleverd. Tijdens die controles worden ook geregeld drugs en wapens aangetroffen. Antwerps burgemeester Bart De Wever zou een voorbeeld moeten nemen aan die aanpak.”

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) spreekt de beschuldiging van laks optreden tegen. “Ik heb mij uiteraard geïnformeerd, maar het is niet aan mij om informatie vrij te geven over politionele of gerechtelijke onderzoeken. Ik kan wel zeggen dat dit niet onopgemerkt voorbij is gegaan.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio