© BERT DE DEKEN

Groep Heylen koopt gebouwen Henrad om industrie naast E313 te ontwikkelen

Het gaat hard voor Groep Heylen: na de aankoop eerder deze week van de Nederlandse Munt voegt het bedrijf nu ook de site van de radiatorenfabriek Henrad in Herentals aan zijn portefeuille toe. Samen met een aanpalend terrein, dat al in het bezit van Groep Heylen is, komt zo negen hectare industriegrond vrij voor ontwikkeling.

Marc helsen

Industriegronden zijn schaars in de Kempen en de ligging van de Henrad-site is ideaal: vlak bij de E313 en een afrit. In de buurt ligt de containerterminal van Antwerp East Port aan het Albertkanaal, ook al een activiteit waar Groep Heylen een vinger in de pap heeft.

“We willen het bestaande bedrijfsgebouw zo snel mogelijk slopen om ruimte te maken voor een nieuw project”, zegt voorzitter Wim Heylen. “Wat de bestemming wordt, weet ik nog niet. We gaan de markt op en zoeken partners. We willen de bestaande bedrijfsgebouwen (enorme productie- en opslaghallen, red.) zo snel mogelijk slopen.”

De Herentalse burgemeester Jan Peeters (sp.a) is blij: “Dit is een goede zaak voor de tewerkstelling. Het is een zone voor grotere, industriële of logistieke bedrijven, geen kmo’s. Vestiging van louter dienstverlenende bedrijven is hier problematisch.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen editie Kempen

© BERT DE DEKEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio