Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik stak dit seizoen  al heel veel op”

Gianni De Ruysscher bokst de bal weg achter de rug van Robbe Vandervondelen van Sterrebeek. Foto: TOM GOYVAERTS

“Ik stak dit seizoen al heel veel op”

Voetbal3de amateurklasse BRC Mechelen - Wellen (zat. 20.00u) - Doelman Gianni De Ruysscher geniet van een leerrijk jaar

Gianni De Ruysscher verdedigt al een heel seizoen het doel van RC Mechelen. De 18-jarige keeper leert naar eigen zeggen nog elke match bij. Ondanks enkele zware nederlagen geniet hij van een leerrijk seizoen.

Hoe kijk je terug op dit seizoen?

Gianni De Ruysscher: “Het is zonder meer een toffe ervaring. Ik denk dat ik mag terugblikken op een behoorlijk seizoen, ook al was het vorige week iets minder. Maar dat overkomt iedereen wel eens. Ook een ervaren rot speelt wel eens een mindere wedstrijd. Het is voor mij een leuke belevenis. Ik ben blij dat ik al elke match tussen de palen heb kunnen staan. Het is de ideale manier om hogerop te geraken.”

Hoe ga je om met de zware nederlagen?

“We zijn al twee keer serieus op onze bek gegaan: 5-0 tegen Houtvenne en 6-1 tegen City Pirates. Je kan misschien de 4-2 van Diegem daar ook nog bijtellen. De keeperstrainer stuurt me in dat geval. Hij zegt dat ik er de nodige lessen uit moet trekken, maar dat ik mezelf niet onnodig onder druk moet zetten. Beter een constante inbouwen dan met pieken en dalen tussen de palen staan. En die goede raad probeer ik op te volgen.”

Wat heb je dit seizoen zoal geleerd?

“Het is een heel andere competitie dan bij de beloften. In een eerste elftal moet je 90 minuten de concentratie bewaren. Je moet alerter zijn, leren om keuzes te maken. Wat me ook opvalt, is dat bij een match van het eerste elftal er rond de zestien altijd dreiging kan zijn. Een speler kan van daar altijd naar doel trappen en dat is iets wat ik in het verleden niet kende. Dit seizoen is dus één groot leerproces en daar kan ik wel van genieten.”