Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© BELGA

BasketbalEuromillions leagueKangoeroes Willebroek - port of antwerp giants (zat. 20.30u)

Dennis Donkor en co op zoek naar eerste zege ooit tegen Giants “We hopen stiekem op een stunt”

Zaterdag (20.30u) wordt in sporthal De Schalk de derby tussen Kangoeroes Willebroek en Port of Antwerp Giants betwist. Ex-Giants Denis Donkor hoopt met de Rupelploeg op een stunt.

cpm

Kangoeroes Willebroek heeft liefst drie spelers met een verleden bij Port of Antwerp Giants. Voor Anthony Chada was het maar een korte passage. De twee andere Sinjoren, Randy Oveneke en Dennis Donkor, waren er jaren aan de slag. Donkor trok twee seizoenen geleden van Antwerp naar Limburg United. Dit seizoen beleeft hij met Kangoeroes een knappe start. “Voor ons is het een speciale wedstrijd. Ook al begint het wat te slijten, het blijft je ex-club én je speelt toch de club van je stad”, zegt Dennis Donkor.

Met 4 op 8 en één wedstrijd minder gespeeld, beleeft Kangoeroes Willebroek zijn beste start ooit. “Het loopt inderdaad lekker. De ploegen hangen dicht bij elkaar. Daarom moeten we de komende weken bevestigen. Doen we dat, dan maken we kans om ons voor het eerst voor de play-offs te kwalificeren.”

Donkor noemt Giants, samen met Oostende, de beste ploeg. “Ze hebben een waanzinnige start, ook Europees. Fysiek staan ze sterk. Jammer voor hen doet de afwezigheid van enkele spelers wel pijn. Aan ons om misschien te profiteren”, zegt Donkor, dit seizoen goed voor een gemiddelde van elf punten.

De voorbije vier seizoenen won Kangoeroes echter nooit tegen Giants. Met ook twee wedstrijden in de Beker van België staat de teller op 0 op 14. “Of dat leeft in de groep? Neen, niet echt. We wonnen dit seizoen onder meer in Charleroi en tegen Bergen. Dat wil zeggen dat we een stap vooruit hebben gezet en dat we een kans hebben tegen de toppers. Of het voldoende zal zijn om Giants te pakken, zal vanavond moeten blijken. We hopen stiekem op een stunt. Anders moet je niet op het parket stappen.”

Kangoeroes Willebroek miste deze week door ziekte enkele spelers op training. Vanaf donderdagavond tekende iedereen present. Bij Antwerp Giants is het uitkijken of de nieuwe Amerikaan Corey Hawkins zijn debuut viert.